Klaipėdoje sulaikyti du jauni vyrai, prekiavę kvaišalais pagardintais elektroninių cigarečių skyčiais

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai slaptos operacijos metu Klaipėdoje su įkalčiais sulaikė jaunuolius, įtariama platinusius skysčius su narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

Daugiau nuotraukų (5)

Klaipėdos apskrities VPK

Feb 14, 2024, 10:36 AM

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos, kad 20 m. ir 23 m. vaikinai įtariama platino jaunimo tarpe populiarius, elektroninėms cigaretėms skirtus, garinimo skysčius su galimai narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

Uostamiesčio teisėsaugininkai šių, anksčiau neteistų, uždarosiose akcinėse bendrovėse dirbančių vaikinų atžvilgiu atliko slaptas operacijas.

Dar 2023 m. gruodžio mėn. tyrimo metu užfiksuota, kaip 20 m. jaunuolis Klaipėdoje pardavė skystį su psichotropine medžiaga pirkėju apsimetusiam pareigūnui.

2024 m. sausio mėn. užfiksuota, kaip kitas 23 m. vaikinas Klaipėdoje pardavė skystį su įtariama psichotropine medžiaga pirkėju apsimetusiam pareigūnui.

Tęsdami tyrimo veiksmus, š.m. sausio mėn. policijos pareigūnai Klaipėdoje, Vaidaugų g., abu jaunuolius sulaikė.

Tą pačią dieną, atlikę kratą įtariamųjų gyvenamojoje vietoje, tyrėjai rado skysčių su įtariama narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, smulkintuvą, elektronines svarstykles bei apie 7 000 eurų.

20 ir 23 m. bendrininkams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į pastariesiems priklausančias pinigines lėšas – beveik 7 000 eurų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.