Molėtuose demaskuotas vyras, parduotuvėje bandęs įbrukti padirbtas šimtines

Po to, kai vienoje Molėtų parduotuvėje jaunas vyras pagandė atsiskaityti netikromis šimtinėmis, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi klastočių kilmę.

100 eurų banknotas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
100 eurų banknotas.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2024, 9:05 AM

Kaip pranešė Utenos apskrities VPK, dar vasario 10 d. apie 10 val., Molėtuose, Vilniaus g., parduotuvėje už perkamą prekę vyras atsiskaitė įtariamai netikrais dviem 100 eurų banknotais.

Policija praneša, kad klastotėmis atsiskaitęs įtariamasis yra žinomas. Tai 1994 m. gimęs vyriškis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimo, laikymo arba realizavimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas gamino netikrus ar klastojo tikrus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius arba įgijo, importavo, eksportavo, gabeno, laikė ar realizavo netikrus arba suklastotus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius, arba gamino, įgijo, laikė ar realizavo įrangą, programinę įrangą, elektroninius duomenis ar kitokias priemones, įskaitant bet kokias apsaugos priemones ar specialiąsias medžiagas, tiesiogiai skirtas ar pritaikytas netikriems pinigams ar vertybiniams popieriams gaminti ar tikriems pinigams ar vertybiniams popieriams klastoti, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.