Bendrovės direktorius privalės atsakyti už dokumentų klastojimą ir apgaulingą apskaitos tvarkymą

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl neteisėto 56 automobilių įgijimo ir pardavimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos organizavimo kaltinimai pareikšti 61-erių metų Kauno rajono gyventojui, turinčiam Izraelio pilietybę.

Mokesčiai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Mokesčiai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Feb 22, 2024, 2:58 PM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vyriškis, eidamas vienos uždarosios akcinės bendrovės direktoriaus pareigas, vykdė automobilių perpardavimo ir tarpininkavimo veiklą. 2017 m. liepos – 2018 m. gruodžio laikotarpiu bendrovės direktorius pagamino 56 netikras automobilių įgijimo bei jų pardavimo už 352 tūkst. 800 eurų sutartis ir jas realizavo, perduodamas nieko apie nusikalstamą veiklą nežinančiai bendrovės buhalterei.

Bendrovės direktoriui pateikti kaltinimai ir dėl apgaulingo bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymo bei organizavimo. Atliekant bendrovės mokestinį patikrinimą, Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai paprašė pateikti automobilių įsigijimo sutartis ir pinigų priėmimo kvitus. Įtariama, kad direktorius pagamino visus reikiamus dokumentus, įrašydamas kitų asmenų vardus ir šiuos netikrus dokumentus ne kartą pateikė pareigūnams.

Bendrovės direktoriui pareikšti kaltinimai dėl dokumentų klastojimo ir disponavimo suklastotais dokumentais ir dėl apgaulingo finansinės apskaitos tvarkymo ir organizavimo, iš viso galimai padarytos 6 nusikalstamos veikos.

Kaltinamasis 2017 metais jau buvo nuteistas už apgaulingą finansinės apskaitos tvarkymą ir organizavimą. Iš tuomet jam paskirtos 3 tūkst. 766 eurų baudos kol kas yra išieškota tik nedidelė jos dalis. Pastarųjų metų laikotarpyje vyras du kartus baustas administracine tvarka už netinkamą dokumentų tvarkymą ir kliudymą pareigūnams vykdyti savo funkcijas. Jam paskirta bendra 690 eurų piniginė bauda vis dar nėra sumokėta.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.