Joniškyje nuteistas vyras, apgavęs moterį ir iš jos išviliojęs pinigus

Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmuose paskelbtas nuosprendis Michailui Koreniukui, kuris apsimetęs policijos pareigūnu, atėjo į moters namus ir paėmė tariamai netikrus pinigus – 4 060 eurų. Keturiolika kartų teistam kaltinamajam teismas skyrė laisvės atėmimą 1 m. 4 mėn. M.Koreniukas nukentėjusiajai turės sumokėti 4 060 eurų.

Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apylinkės teismas

Feb 22, 2024, 5:17 PM

„Kaltinamasis, veikdamas bendrininkų grupėje su nenustatytu asmeniu, apgaule įgijo iš nukentėjusiosios 4 060 eurų. Nukentėjusiajai buvo pateikta melaginga informacija apie tariamai netikrus pinigus. Ji buvo suklaidinta skambinusiojo ir atėjusio paimti pinigų kaltinamojo“, – sako bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų teisėja Vijoleta Kurtkienė.

Anot teisėjos, nusikalstama veika įvykdyta suderinus kaltinamojo ir nenustatyto asmens veiksmus. Pastarajam paskambinus nukentėjusiajai ir prisistačius Šiaulių policijos viršininku, melagingai pranešus apie nukentėjusiosios tariamai turimus netikrus pinigus, o M.Koreniukui atvykus pas nukentėjusiąją į namus, prisistačius policijos pareigūnu, ir paėmus pinigus tariamai patikrinti. Apgauta moteris savanoriškai pateikė kaltinamajam savo turtą – grynuosius pinigus.

Kaltinamasis per teisiamąjį posėdį savo kaltę pripažino visiškai. Jis nurodė, kad paskambino žmogus ir paprašė nuvažiuoti į kitą miestą paimti pinigus. Mano, kad skambino pažįstamas iš kalėjimo, su kuriuo kartu „sėdėjo“. Sutiko dalyvauti nusikaltime, nes jam reikėjo pinigų.

Nukentėjusioji nurodė, kad 2023 m. rugsėjo 23 d. apie 11 val., jai į laidinį telefoną paskambinęs vyras prisistatė policijos darbuotoju ir pasakė, kad ji atsiskaitė už sunaudotą elektros energiją netikrais pinigais. Vyras, prisistatęs policijos viršininku, jai pasakė, kad nuo 2015 m. visuose Lietuvos bankomatuose yra išduodami netikri pinigai.

Vyras, išsiaiškinęs, kad moteris grynuosius pinigus laiko namuose, pasakė, kad pinigai gali būti netikri ir juos būtina patikrinti. Skambinusysis jos klausinėjo, kokiomis kupiūromis ir kiek turi pinigų, ar moteris gyvena viena. Pranešė, kad ateis jo darbuotojas ir paims pinigus patikrinti. Atėjęs vyriškis parodė dokumentą su nuotrauka ant kurio buvo parašyta „policija“, nufotografavo kupiūras ir nieko nesakęs paėmė visus pinigus.

Nagrinėjant bylą taikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas, todėl kiti proceso dalyviai teisiamajame posėdyje nebuvo apklausiami. Kaltinamasis prisipažino ir gailėjosi, todėl bausmė sumažinta vienu trečdaliu.

Teismas konstatavo, kad nusikaltimas padarytas tiesiogine tyčia. M.Koreniuko atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra tai, kad jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir gailisi nusikaltęs. Jo atsakomybę sunkinančios aplinkybės – nusikalstamą veiką padarė veikdamas bendrininkų grupėje ir būdamas recidyvistas.

Minėtą nusikalstamą veiką padarė nepraėjus nei dviem mėnesiams po paleidimo iš laisvės atėmimo bausmės atlikimo vietos. Kaltinamasis baustas ir administracine tvarka, paskirtų baudų nemoka. Tai rodo, kad kaltinamasis išvadų nedaro, gyvenimo būdo nekeičia, toliau daro tyčines nusikalstamas veikas ir administracinius nusižengimus.

Nuosprendis per 20 d. nuo jo paskelbimo dienos, o suimtam kaltinamajam per 20 d. nuo nuosprendžio nuorašo įteikimo dienos, gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.