Po kvapą gniaužiančių gaudynių Šiaulių r. sulaikytas gerai pareigūnams pažįstamas vyras – vogtu automobilių gabeno vogtus daiktus

Vasario 23 d. Šiaulių pareigūnai sulaikė 28 metų vyrą, kurį į nusikaltimų liūną galimai įklampino priklausomybė narkotikams. Kvaišalams nuolat reikalingi pinigai, o jų prasimanyti šiaulietis sugebėjo, tik vogdamas ir darydamas kitus nusikaltimus.

 Sulaikytas įtariamasis.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Sulaikytas įtariamasis.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities VPK

Feb 29, 2024, 11:23 AM

Apie 8 val. ryto Šiaulių rajone patruliavę pareigūnai užsuko į Aukštelkėje esančią automobilių stovėjimo aikštelę ir buvo apstulbinti čia stovėjusio „Volkswagen Passat“ vairuotojo elgesio. Pamatęs artėjantį policijos tarnybinį automobilį, jis užvedė savo transporto priemonę ir didžiuliu greičiu spruko iš stovėjimo vietos. Sprukdamas kliudė čia stovėjusį „Nissan“ ir, per griovį išsiropštęs į kelią, didžiuliu greičiu nudūmė Smilgių kaimo link.

Į bėglį nusivijusio Reagavimo skyriaus ekipažo garsiakalbiu ne kartą išsakytus reikalavimus sustoti, kaip ir į įjungtus policijos automobilio specialiuosius garso be šviesos signalus reaguojama nebuvo.

Važiuodamas viduriu kelio, „VW Passat“ lenkė kitus automobilius, kirsdamas ištisinę liniją ir pasiekdamas kartais net 135 km/val. greitį. Sauginių kaime vairuotojas automobilio nesuvaldė, nuvažiavo į griovį ir užklimpo.

Iššokęs iš automobilio, vairuotojas bandė toliau sprukti pėsčiomis, tačiau buvo sulaikytas. Tai – pastaruoju metu Šiauliuose gyvenantis policijos pareigūnams gerai pažįstamas 28 metų vyras. Ne kartą už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir kitas nusikalstamas veikas teistas vyriškis po paskutinės bausmės atlikimo į Šiaulius atvyko praėjusių metų spalio pabaigoje ir vėl pradėjo daryti naujus nusikaltimus. Šiuo metu vien Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai atlieka septynis ikiteisminius tyrimus šio įtariamojo atžvilgiu. Kituose Lietuvos miestuose jis taip pat spėjo palikti savo nusikalstamus pėdsakus ir buvo ieškomas, nes slapstėsi nuo teismo.

Sulaikytajam uždėti antrankiai, jis atsidūrė areštinėje, o po to išgabentas į kalėjimą, nes buvo dviem mėnesiams suimtas.

Kartu su juo važiavęs 18-metis taip pat atsidūrė areštinėje, vėliau išleistas, jam taikyta švelnesnė nei suėmimas kardomoji priemonė.

Jiems abiem pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Mat apžiūrėdami „VW Passat“, su kuriuo jie važiavo, bagažinę, policijos pareigūnai rado įvairių kompiuterių ir multimedijos įrenginių. Paaiškėjo, kad jie naktį pavogti iš vienos Šiaulių įmonės. Jos savininkas vagystę pastebėjo, tik atėjęs ryte į darbą ir buvo apie ją ką tik pranešęs policijai.

Ir tai dar ne paskutinė staigmena, kuri ištiko šį įvykį tiriančius pareigūnus. Pasirodo automobilis, kuriuo važiavo įtariamieji ir vežė vogtus daiktus, buvo taip pat pavogtas. Vasario 16-osios ryte jo pasigedo Molėtų rajono gyventojas.

28 metų vyrui pradėta dar ir administracinė teisena – dėl sprukimo nuo policijos pareigūnų metu sukelto eismo įvykio, kuriame buvo apgadintas automobilis, ir dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.