Rokiškio rajono „tiktokeris“ siunčiamas į teismą dėl nužudymo – egzekuciją transliavo gyvai internetu Kaimynai transliacijas stebėdavo, kad žinotų ar saugu grįžti namo

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 23 metų Rokiškio rajono gyventojas O.J. kaltinamas nužudymu, svetimo turto sugadinimu ir viešosios tvarkos pažeidimu. Ne kartą teistas jaunuolis savo daromus nusikaltimus tiesiogiai transliavo populiaraus socialinio tinklo „Tik Tok“ vartotojams.

 Egzekuciją juoupėnas transliavo gyvai socialiniame tinkle „Tik Tok“.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Egzekuciją juoupėnas transliavo gyvai socialiniame tinkle „Tik Tok“.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Feb 29, 2024, 8:55 AM

Greitosios pagalbos medikai ir policijos pareigūnai į Rokiškio rajono Juodupės miestelį buvo iškviesti praėjusių metų spalį. Naktį Bendruoju pagalbos telefonu paskambinusi mergina pranešė, kad ką tik stebėjo pažįstamo jaunuolio „live“ transliaciją internete, kurios metu jis smarkiai sumušė vyrą ir, palikęs gulintį be sąmonės, pasišalino.

Maždaug tuo pačiu metu greitosios pagalbos medikus iškvietė ir pats O.J., paaiškinęs, kad užėjęs į svečius rado sumuštą draugą. Tiesa, jo žodžius paneigė paties gyvai internetu platintos transliacijos vaizdai – juose matyti, kaip O.J. muša ir spardo draugą. Naktį viešai socialiniame tinkle transliuojamą egzekuciją matė maždaug 140 žmonių. Kai kurie jų ėmė rokiškėną raginti liautis bičiulį mušus ir kviesti greitąją.

Sužalotas pusamžis vyras buvo skubiai nugabentas į ligoninę, tačiau po kelių dienų mirė. Ekspertai vėliau konstatavo, kad jis mirė dėl galvos sumušimo.

O.J. tyrimo metu buvo pareikšti kaltinimai ne tik dėl nužudymo, tačiau ir dėl svetimo turto sugadinimo bei viešosios tvarkos pažeidimo, kuriuos jis įvykdė pernai, rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Tyrimo duomenimis, nuėjęs į pažįstamo vyro privataus namo kiemą, kaltinamasis išdaužė jo automobilio stiklus, naktį spardė ir sulaužė kaimynų buto duris, dar po kelių dienų nuniokojo daugiabučio laiptinę, apgadino kaimyno automobilį.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro A.Grambos, savo siautėjimus O.J. filmuodavo ir gyvai transliuodavo internetu.

„Kaltinamasis teigė, kad tokias transliacijas rengė norėdamas užsidirbti pinigų, nes kai kurie žiūrovai jam už tai pervesdavo pinigų“, – sakė prokuroras.

Tiesiogines transliacijas stebėdavo ir kaltinamojo kaimynai, norėdami pamatyti, ką O.J. veikia ir įsitikinti, ar saugu grįžti į namus.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?