Trims kaltinamiesiems byloje dėl muštynių Laisvės alėjoje suėmimai pakeisti į švelnesnes kardomąsias priemones

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį trims kaltinamiesiems byloje dėl muštynių Laisvės alėjoje sušvelnino kardomąsias priemones. Anksčiau suimties vyrams skirta intensyvi priežiūra, piniginis užstatas ir dokumentų paėmimai.

 Laisvės alėjos byla.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Laisvės alėjos byla.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 9:55 AM, atnaujinta Feb 29, 2024, 9:56 AM

Kaip Eltai teigė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė, kardomosios priemonės sušvelnintos kaltinamiesiems Rokui Sipavičiui, Lukui Ščerbinskui ir Juozui Minkevičiui.

„Suėmimai pakeisti į švelnesnes kardomąsias priemones. Jiems visiems skirta intensyvi priežiūra 6 mėnesių laikotarpiui, 5 000 eurų užstatai ir dokumentų paėmimai“, – nurodė T.Merkevičiūtė.

Anot jos, teismas kito kaltinamojo byloje Edgaro Razajevo prašymą dėl kardomųjų priemonių – intensyvios priežiūros ir dokumentų paėmimo – sąlygų pakeitimo atmetė.

Byla dėl išpuolio Kaune, Laisvės alėjoje, teismui perduota 2023 m. gruodžio mėnesį. Kauno apylinkės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo pareikšti šešiems iš devynių muštynėse dalyvavusių vyrų.

Kaltinimai pareikšti J. Minkevičiui, Tadui Mučinskui, L.Ščerbinskui, Karoliui Kavaliauskui, E.Rezajevui, Vitalijui Zakrževskiui.

Kauno apylinkės teismas pirmadienį paskelbė, kad byla, kurioje R.Sipavičius yra kaltinamas dėl galimai tų pačių nusikalstamų veikų, įvykdytų išpuolio Laisvės alėjoje metu, yra prijungiama prie pagrindinės bylos, kurioje kaltinami kiti šeši išpuolyje galimai dalyvavę asmenys.

Bylos duomenimis, praėjusių metų, rugpjūčio mėnesį, dienos metu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Laisvės alėjoje, vienoje restorano lauko erdvių, kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį. Anot teisėsaugos, kaukėti asmenys kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais panaudojo prieš juos fizinį smurtą ir sutrikdė viešąją tvarką.

Tyrimo duomenimis, bendrininkų grupėje veikė devyni vyrai, po išpuolio šeši iš jų buvo suimti. Dėl likusių trijų asmenų nusikalstamų veikų ikiteisminiai tyrimai atskirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.