Į Jungtinę Karalystę skrendantis keleivis kvaišalų buvo įsidėjęs į savo pasą

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė į Londoną skristi susiruošusį jauną Lietuvos pilietį, turėjusį, įtariama, narkotinės medžiagos amfetamino.

Lietuvos Respublikos piliečio pasas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Lietuvos Respublikos piliečio pasas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Mar 4, 2024, 5:33 PM

Šeštadienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos pareigūnai, dirbę Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte, tikrino keleivius, skrendančius reisu į Londoną. Tarp jų buvo ir tiktai rankinį bagažą turėjęs 23-ejų Lietuvos pilietis.

Pasienio tikrinimo metu VSAT pareigūnei jis pateikė savo pasą, kuriame buvo nedidelis plastikinis paketėlis su baltos spalvos miltelių likučiais. Pasiteiravus šis jaunas vyras prisipažino, jog tai – „kristalai“, narkotinė medžiaga. Specialų testą atlikę pasieniečiai nustatė, jog keleivio turėti milteliai yra narkotinė medžiaga – amfetaminas.

Keleivis buvo sulaikytas ir apklaustas. Vilniaus pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Į Londoną taip ir neišskridusiam Lietuvos piliečiui skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.