Estijos piliečiui už disponavimą netikrais eurais ir kvaišalų kontrabandą per Lietuvos sieną skirtas areštas

Neteisėtai Lietuvos sieną kirtusį 34 metų Estijos gyventoją teismas pripažino kaltu dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos ir netikrų eurų banknotų laikymo. Vyrui skirtas 60 parų areštas, pranešė prokuratūra.

Po sulaikymo už grotų praleisti du mėnesiai buvo įskaityti į paskirtą bausmę.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Po sulaikymo už grotų praleisti du mėnesiai buvo įskaityti į paskirtą bausmę.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-05 17:05, atnaujinta 2024-03-05 17:06

Baudžiamosios bylos duomenimis, šių metų sausio 8 dieną, ties Salaperaugio kaimu kaltinamasis bandė kirsti Lenkijos–Lietuvos valstybės sieną. Jo automobilyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai rado metamfetamino miltelių, todėl asmuo buvo sulaikytas.

Kitą dieną, vyrą pristačius į areštinę, policijos pareigūnai jo piniginėje rado keturias netikras eurų kupiūras. Jos buvo paimtos ir perduotos Lietuvos bankui.

Už šias nusikalstamas veikas Estijos piliečiui buvo pareikšti kaltinimai dėl nedidelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandos, taip pat dėl netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimo, laikymo arba realizavimo. Užsienietis sutiko su prokuroro jam pareikštais kaltinimais ir gailėjosi.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroro Vytauto Nacikūno teigimu, tokia nusikalstama veika laikoma kontrabanda ir už ją numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 2 metų. Tuo tarpu analogiškų medžiagų nedidelio kiekio turėjimas savo vartojimui vertinamas tik kaip baudžiamasis nusižengimas, už kurį numatyta iki 45 parų arešto bausmė.

Baudžiamąją bylą supaprastinta tvarka nagrinėjusi Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų teisėja atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis sutiko su prokuroro pasiūlyta bausmės rūšimi bei dydžiu, ir paskyrė jam galutinę subendrintą bausmę – 60 parų areštą.

Asmuo, prokuroro prašymu po sulaikymo buvo suimtas 2 mėnesių laikotarpiui, kuris buvo įskaitytas į jam paskirtą bausmę, antradienį pranešė prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.