Klaipėdietis teisme aiškinsis ne tik dėl rūsyje aptiktų narkotinių medžiagų, bet ir dėl chuliganizmo

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje Klaipėdos gyventojas kaltinamas didelio kiekio kvaišalų laikymu turint tikslą juos platinti, neteisėtu disponavimu šaunamuoju ir nešaunamuoju ginklais bei viešosios tvarkos pažeidimu.

Byla bus nagrinėjama.Klaipėdos apylinkės teisme.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Byla bus nagrinėjama.Klaipėdos apylinkės teisme.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokūratūra

Mar 6, 2024, 9:42 AM, atnaujinta Mar 6, 2024, 9:43 AM

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Donatas Blinstrubis. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai rugsėjį, kai uostamiesčio teisėsaugos pareigūnai nuvyko patikrinti gautą informaciją apie anksčiau teisto 25-erių metų klaipėdiečio galimai neteisėtą veiklą, susijusią su disponavimu kvaišalais. Minėtas vaikinas policijos pareigūnams įkliuvo daugiabučio, kuriame gyvena jo giminaitė, rūsyje, kur, kaip įtariama, ruošė narkotines medžiagas platinimui. Rūsyje atliktos kratos metu buvo rasta daugiau nei 140 gramų kanapių, beveik 60 gramų kokaino bei neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas.

Patikrinus klaipėdiečio butą, buvo rastas nešaunamasis ginklas – pneumatinis pistoletas, kuris teisėsaugos pareigūnams padėjo išaiškinti kitą vaikino galimai padarytą nusikalstamą veiką.

Įtariama, kad, šaudydamas minėtu pistoletu, 2023 metų kovą kaltinamasis galėjo išdaužti vienų Klaipėdoje esančių komercinių patalpų langą. Turimais duomenimis, šiose patalpose gyveno ir 2022 metų vasarą buvo nužudytas kaltinamojo pažįstamas. Sunkaus nusikaltimo padarymu kaltinama minėtose patalpose šiuo metu gyvenanti nužudytojo žmona.

Uostamiesčio gyventojui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto didelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo turint tikslą jas platinti. Už šią nusikalstamą veiką asmenys griežčiausiai gali būti baudžiami laisvės atėmimu iki dešimties metų. Vyras teisme taip pat aiškinsis dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ir nešaunamuoju ginklais. Tas, kas neturėdamas leidimo laikė šaunamąjį ginklą, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų, o už neteisėtą nešaunamojo ginklo įgijimą ar jo nešiojimą asmenims gali būti paskirtas areštas. Kaltinamasis bus teisiamas ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.