Atvykę ieškoti cigarečių kario garaže Kauno pareigūnai rado signalinių minų, raketų ir šovinių

Pas vieną profesinės tarnybos karį atvykę garaže ieškoti cigarečių Kauno pareigūnai į pagalbą buvo priversti kviestis „Aro“ išminuotojus. Garaže rasta sprogmenų ir šaudmenų.

 „Aras“, signaliniai šoviniai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 „Aras“, signaliniai šoviniai.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 8:55 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, kovo 14 d. apie 10 val. 30 min. Kaune, Pyvesos g., policijos pareigūnams tikrinant informaciją dėl vykdomos prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis, profesinės karo tarnybos kario (gim. 1973 m.) garaže, rasta daiktų, dėl kurių į įvykio vietą teko kviestis „Aro“ išminuotojus.

Pasak policijos pranešimo, garaže rasta medinė dėžė, kurioje buvo keturios galimai signalinės minos ir viena signalinė raketa.

Ūkiniame pastate rasti 23 galimai imitaciniai šoviniai, gyvenamajame name – imitacinis šovinys ir garsinis šovinys, dujinis revolveris bei 7 dujiniai šoviniai.

Sprogmenis paėmė rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis ir šaudmenimis.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.