Mūsų šalyje gyvenančiam kazachui – rimti nemalonumai dėl padirbtų dokumentų

Šiaulių autobusų stotyje pasieniečiams įkliuvo Kazachstano pilietis, patikrinimo metu pateikęs savo ir kito asmens vardu išduotus, įtariama, suklastotus dokumentus.

 Kazachstano pilietis pasieniečiams pateikė suklastotus dokumentus.<br> Asociatyvi Lauros Jurgelevičiūtės / VSAT nuotr.
 Kazachstano pilietis pasieniečiams pateikė suklastotus dokumentus.<br> Asociatyvi Lauros Jurgelevičiūtės / VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VSAT

Mar 19, 2024, 9:32 PM

Pirmadienio vakarą Šiaulių autobusų stotyje VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai patikrino maršrutinį autobusą, vykusį tarptautiniu maršrutu iš Rygos oro uosto į Klaipėdą.

Vienas iš autobuso keleivių, 31-erių metų Kazachstano pilietis, pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus bei laikiną leidimą gyventi Lietuvoje.

Bendraujant su užsieniečiu jis pasakojo, jog vienoje įmonėje dirba vairuotoju ir kaip įrodymą pateikė vairuotojo ir pavojingų krovinių vežimo pažymėjimus bei profesionalios kompetencijos sertifikatą. Pareigūnams kilo įtarimų, jog tai – dokumentų klostotės. Tačiau vyriškis teigė, jog vairuotojo pažymėjimą, kuris išduotas Kazachstane, gavo teisėtai, išlaikęs egzaminą. Ir dar pateikė kito asmens vardu išduotus tokius pačius dokumentus.

Vis dėlto ištyrus juos detaliau, pasieniečiams nebeliko abejonių, jog kazacho pateikti dokumentai neatitinka originaliems dokumentams keliamų reikalavimų ir greičiausiai yra padirbti. Vyriškis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, šiuo metu vykdomi procesiniai veiksmai, svarstomas kardomosios priemonės skyrimo klausimas.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.