Skambūs R. Žemaitaičio pareiškimai apie galimai išprievartautą policijos pareigūnę subliūško, byla nutraukta

Po skambių Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pareiškimų socialiniame tinkle neva apie galimai išprievartautą policijos pareigūnę tyrimą atlikusi teisėsauga nustatė, kad jokio nusikaltimo nebuvo.

Pagal R. Žemaitaičio įrašą feisbuke apie galimai išprievartautą policijos pareigūnę baudžiamąją bylą iškėlę prokurorai pripažino, jog nusikaltimo nebuvo.
Pagal R. Žemaitaičio įrašą feisbuke apie galimai išprievartautą policijos pareigūnę baudžiamąją bylą iškėlę prokurorai pripažino, jog nusikaltimo nebuvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 5:24 PM, atnaujinta Mar 19, 2024, 6:34 PM

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė naujienų portalui lrytas.lt pranešė, kad antradienį ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

„Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro nutarimu nutrauktas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo pradėtas 2023 m. rugpjūčio pabaigoje po to, kai viešai buvo pranešta apie galimai prieš policijos pareigūnę įvykdytą nusikalstama veiką.

Išnaudojus visas ikiteisminio tyrimo metu turėtas galimybes nustatyti faktines įvykių aplinkybes ir įvertinus surinktų duomenų visumą, prokuroro nutarimu ikiteisminis tyrimas nutrauktas konstatavus, kad nusikalstama veika nebuvo padaryta“, – teigiama prokuratūros atsakyme į portalo užklausą.

Pasak R. Stundienės, įtarimai tyrimo metu niekam nebuvo pareikšti.

Prokuratūros tvirtinimu, siekiant užtikrinti su ikiteisminiu tyrimu susijusio asmens privataus gyvenimo apsaugą jokia išsamesnė informacija neteiktina.

Įnešė sumaištį 

R. Žemaitaitis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ praėjusių metų rugpjūčio 28 dieną paskelbė, kad esą prieš dvi savaites“, t. y., rugpjūčio viduryje, Kaune vykstančiuose mokymuose, kuriuos surengė Policijos departamentas, esą girti pareigūnai surakino kolegę antrankiais.

Pareigūnė, anot R. Žemaitaičio, buvo „galimai išprievartauta“.

Jokių rimtesnių įrodomojo pobūdžio faktų skandalingasis Seimo narys nepateikė.

Siekiant išsklaidyti bet kokias abejones, Generalinė prokuratūra po R. Žemaitaičio įrašo, rugpjūčio 31 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurį su dviem kolegomis prokurorais organizavo prokurorė Vilma Vidugirienė.

Baudžiamosios bylos tyrimas truko daugiau nei pusmetį, tačiau į viešumą paskleista, sumaištį sukėlusi informacija nepasitvirtino.

Seimo narys savo paskyroje nevengė įžeidžiamojo pobūdžio epitetų, tokių kaip „Vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės Wagner samdiniai siaučia?“.

Paneigė R. Žemaitaičio informaciją

Minėtame įraše R. Žemaitaitis aiškino, jog Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Arūnas Maskoliūnas ir jo pavaduotojas Saulius Braginas važiavo pas pareigūnės tėvus, „kur šiuo metu ji apsistojo“, ir „prašė nerašyti pareiškimo, galimai siūlė paremti finansiškai ar net pakelti pareigose“.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovai viešai paneigė R. Žemaitaičio paskelbtą informaciją.

Paaiškėjo, kad LKPB vadovas A. Maskoliūnas iš tikrųjų buvo nuvykęs pas šią policininkę, taip pat kad jai po mokymų buvo išduota nedarbingumo pažyma. Skelbta, kad ji buvo parašiusi prašymą atleisti iš pareigų, bet vėliau sudvejojo. 

Pats A. Maskolūnas „Lietuvos rytui“ teigė, jog į miestą, kuriame gyvena pareigūnė, jis buvo nuvykęs jos prašymu, vyko pokalbis dėl išėjimo iš darbo priežasčių. 

Pasak Generalinės prokuratūros, išsamaus tyrimo metu nenustatyta, kad prieš pareigūnę būtų įvykdyta kokia nors nusikalstama veika. 

Ikiteisminį tyrimą atliko Policijos departamento Imuniteto valdyba, o jam organizuoti buvo sudaryta trijų prokurorų darbo grupė. 

R. Žemaitaitis be jokių įrodymų viešai žarstė kaltinimus, nevengė žeminančių epitetų pareigūnų atžvilgiu („Lietuviškieji Wagner pareigūnai“) ir kt.

Naujienų portalas lrytas.lt pasiteiravo Generalinės prokuratūros, ar neketinama pradėti Seimo nario atžvilgiu ikiteisminio tyrimo dėl galimo šmeižto, galbūt yra gautas atitinkamas pareiškimas, tačiau į šiuos klausimus nebuvo atsakyta. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.