20-metis mažeikiškis, jo tėvas ir pusbrolis įkliuvo dėl degalų vagysčių iš degalinių

Trys Mažeikių gyventojai, nutarę degalinėse nemokamai apsirūpinti degalais, ėmėsi konspiracijos, tačiau Mažeikių rajono policijos pareigūnų buvo demaskuoti jau tą patį vakarą.

Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Degalai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities VPK

2024-03-21 09:21

Pranešimų, kad Mažeikiuose į degalines BMW markės automobiliu atvažiavę vyrai įsipila degalų ir nesumokėję išvažiuoja, buvo sulaukta vasario 22-osios vakare.

Prieš 19 val. dyzelino beveik už 100 eurų buvo pagrobta Žemaitijos g. esančioje degalinėje, po 19 val. Skuodo gatvėje esančioje degalinėje iš BMW išlipęs vyras į atsivežtus indus įpylė degalų už 160 eurų ir išvažiavo, už jį nesumokėjęs.

Peržiūrėję vaizdo kamerų įrašus ir išvydę valstybinius numerius, pareigūnai tikėjosi greit nustatyti automobilio savininką. Deja, apsiriko. Patikrinus duomenų bazėje, paaiškėjo, kad ant BMW buvo uždėti svetimo automobilio numeriai, kurie yra išregistruoti, nes išvakarėse buvo pavogti.

Tada pareigūnai ėmė ieškoti BMW su tam tikrais požymiais, kuriuos buvo užfiksavusios degalinių vaizdo kameros. Vidurnaktį policijos ekipažas, važiuodamas Mažeikiuose esančia Draugystės gatve, pastebėjo prie vieno namo stovintį BMW markės automobilį, kuris turėjo identiškus ieškomo automobilio požymius. Tik valstybiniai numeriai ant jo buvo kiti. Šįkart duomenų bazė nurodė, kad automobilis priklauso toje pačioje gatvėje gyvenančiam dvidešimtmečiui.

Tyrėjų akiratyje atsidūrė ne tik automobilio savininkas, bet ir jo tėvas bei pusbrolis. Jiems dėl vagysčių iš degalinių pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paaiškėjo, kad, ruošiantis minėtoms vagystėms, buvo įvykdyta dar viena vagystė – pavogti prie vieno Mažeikių prekybos centro sustojusio Viekšnių gyventojos automobilio valstybiniai numeriai, kurie maskuotės tikslu ir buvo uždėti ant BMW nusikalstamos veikos darymo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.