Klaipėdoje bus teisiama trijulė, bandžiusi brutaliai susigrąžinti skolą

Klaipėdos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai žmogų užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš trijų teisėsaugininkams įkliuvusių vyrų privalės aiškintis ir dėl neteisėto disponavimo kvaišalais.

 Įtariamojo sulaikymas.<br> Stop kadras
 Įtariamojo sulaikymas.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-03-21 09:04, atnaujinta 2024-03-21 11:32

Pernai spalį Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimo apie dienos metu pastebėtą vyrą, kuriam galimai reikalinga medikų pagalba. Nurodytu adresu nuvykę medicinos darbuotojai ir teisėsaugos pareigūnai rado autobusų stotelėje sėdintį sužalotą vyriškį, kurio apžiūros metu ant jo kūno pastebėtos ne tik kraujosruvos, bet ir daugybinės durtinės-pjautinės žaizdos. Vyrui nedelsiant buvo suteikta būtinoji medicininė pagalba ir jis išgabentas į ligoninę.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, buvo gauta duomenų, kad vyriškis galėjo būti užpultas, o užpuolimą galimai suorganizavo 36 metų gargždiškis. Manoma, tokiu būdu vyras bandė susigrąžinti iš nukentėjusiojo 2 000 eurų skolą. Turimais duomenimis, Gargždų gyventojas įkalbėjo dar du bendrus – 25-erių ir 29-erių metų vyrus – padėti jam atgauti skolą.

Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad trijulė įviliojo nukentėjusįjį į automobilį, nuvežė į atokią vietą už Klaipėdos miesto ribų ir, reikalaudami minėtų pinigų, ten jį sumušė, o vienas iš užpuolikų nukentėjusįjį sužalojo peiliu. Turimais duomenimis, iš nukentėjusiojo pradžioje buvo reikalauta grąžinti tik pasiskolintą pinigų sumą, tačiau vėliau reikalaujama suma buvo padidinta trečdaliu – skolintojas nusprendė, kad nukentėjusysis turės grąžinti jam 3 000 eurų.

Sužeistas vyras buvo paliktas nuošalioje vietoje, iš jo atimtas mobilusis telefonas. Užpultajam pasiekus miestą, jis buvo pastebėtas atsitiktinių praeivių, kurie vyrui iškvietė pagalbą.

Tyrimo metu buvo atliktos kratos minėtų trijų, išvien veikusių asmenų gyvenamosiose vietose. Pas 36 metų vyrą teisėsaugos pareigūnai rado nukentėjusiajam priklausančią asmens tapatybės kortelę ir banko kortelę, kurios, kaip įtariama, buvo neteisėtai paimtos siekiant užsitikrinti pinigų grąžinimą. Kratos metu pas minėtą vyrą taip pat rasta ir, kaip manoma, platinimui skirtas labai didelis kiekis kvaišalų: narkotinės medžiagos – kanapės ir kokainas, psichotropinės medžiagos – amfetaminas ir MDMA. 25-erių vyriškio namuose pareigūnai rado neteisėtai laikomų kanapių.

Visiems trims vyrams pareikšti kaltinimai dėl savavaldžiavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. 36 metų gargždiškis teisme aiškinsis ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, dokumento pagrobimo, neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone, turto prievartavimo.

25 m. kaltinamasis baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.