Lietuvos pasieniečiai sulaikė prieš du mėnesius Vokietijoje vogtą „Land Rover“

Netoli ES vidaus sienos su Lenkija Kalvarijos pasieniečiai sulaikė puspriekabėje gabentą automobilį „Land Rover“, kuris, įtariama, sausio pabaigoje buvo pavogtas Vokietijoje.

 Sulaikytas visureigis.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas visureigis.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas visureigis.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas visureigis.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas visureigis.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikytas visureigis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Mar 25, 2024, 6:47 PM

Sekmadienį neteisėtos migracijos prevenciją bei kontrolę vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Salaperaugio kaimu (Kalvarijos sav.) patikrinti sustabdė iš Lenkijos ką tik įvažiavusį krovininį automobilį su puspriekabe.

Lietuvoje registruotą sunkiasvorį vilkiką, pakrautą trimis lengvaisiais automobiliais, vairavo 59-erių Alytaus gyventojas. Kontrolės metu VSAT pareigūnams vairuotojas pateikė nepriekaištingus krovininio automobilio ir puspriekabės dokumentus. Tačiau tikrindami gabenamų automobilių dokumentus pasieniečiai susidomėjo 2017 m. laidos Austrijoje registruoto visureigio „Land Rover“ identifikaciniu kodu (VIN ). Paaiškėjo, kad po priekiniu automobilio stiklu pritvirtinta metaline plokštele mėginta užmaskuoti tikrąjį automobilio VIN.

VSAT pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad visureigis, įtariama, buvo pavogtas Vokietijoje – jo paiešką sausio 24 d. paskelbė tos šalies policija.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Griežčiausia įstatyme numatyta bausmė už šį nusikaltimą – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vairuotojas apklaustas kaip liudytojas ir vėliau paleistas. Visureigis „Land Rover“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Per mažiau kaip tris šių metų mėnesius VSAT pareigūnai sulaikė 26, įtariama, vogtas autotransporto priemones, iš jų 19 – lengvųjų automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.