Radviliškio rajone pareigūnai sulaikė automobilį su vogtais daiktais ir ieškoma nepilnamete

Ankstyvas kovo 24-osios rytas Radviliškio rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnams buvo netikėtai sėkmingas – sustabdytame patikrinti mikroautobuse surasta prieš pusę paros dingusi nepilnametė ir pavogti daiktai, kurių buvo ne tik minėtoje transporto priemonėje, bet ir jos tempiamoje taip pat vogtoje automobilio priekaboje, kurių niekas neieškojo, nes apie jų vagystę nežinojo nei pareigūnai, nei daiktų savininkas.

 Vagišius pareigūnai sulaikė su įkalčiais.<br> Policijos nuotr.
 Vagišius pareigūnai sulaikė su įkalčiais.<br> Policijos nuotr.
 Vagišius pareigūnai sulaikė su įkalčiais.<br> Policijos nuotr.
 Vagišius pareigūnai sulaikė su įkalčiais.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Šiaulių AVPK

2024-03-28 09:38, atnaujinta 2024-03-28 09:39

Apie 6 val. Radviliškio r., Pavartyčių k., sustabdytame „Mercedes Benz“, kurio tempiama priekaba buvo pilna įvairaus metalo, sėdėjo keturiese. Visų jų galvas dengė gobtuvai. Nuo transporto priemonę vairavusio 25 metų Radviliškio gyventojo trenkė alkoholiu. Jam nustatytas 0.14 prom. girtumas. Vairuotojui už tai, kad vairavo neblaivus, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, nes pradedantiesiems vairuotojams yra taikoma nulinė alkoholio tolerancija.

Policijos pareigūnams aiškinantis vežamo metalo kilmę, jo rasta ne tik priekaboje, bet ir pačiame automobilyje. Vairuotojas aiškino, kad metalą jam atidavė pažįstamas asmuo. Koks? – į šį klausimą atsakymo nebuvo negauta.

Nustatyta, kad kartu su vairuotoju važiavo 25 metų Radviliškio rajono gyventojas, pastarojo sesuo bei ieškoma 16-metė, apie kurios negrįžimą į Radviliškio bendruomeninius globos namus pareigūnams buvo pranešę šių namų darbuotojai. Surasta mergaitė buvo nuvežta į jos gyvenamąją vietą, o automobilis su kroviniu ir priekaba atgabenti į policijos komisariato teritoriją.

Patikrinus duomenų bazėje, nustatyta, kad transporto priemonė yra išnuomota, o priekaba priklauso vienam Šiaulių gyventojui. Susisiekus su juo, paaiškėjo, kad ji stovėjo jam priklausančioje negyvenamoje Pavartyčių kaimo sodyboje. Anksčiau sodyba priklausė jo mirusiam jo tėvui.

Įtariama, kad 25 metų Radviliškio gyventojas, sužinojęs apie mirusį sodybos savininką ir čia esančias didžiules metalo sankaupas, nutarė pasipelnyti, jas pasisavindamas. Kadangi metalo buvo daug ir jis į išsinuomotą transporto priemonę netilpo, sodybos ūkiniame pastate radęs automobilio priekabą, dar ir ją pakrovė sodyboje rastais metaliniais daiktais. Iš viso buvo pagrobta apie 1300 kg metalo – dviračiai, dujų balionai, viryklė, vandens siurblys, žoliapjovės, pjūklas ir kt.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotojui taikyta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas (10-čiai dienų). Šis Radviliškio gyventojas nuolat sulaukia teisėsaugos dėmesio – jau anksčiau buvo teistas už vagystes ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, šiuo metu jo atžvilgiu vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl Šiauliuose užfiksuoto neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, o dabar – ir dėl metalo vagystės. Kiek prie jos yra prisidėję kartu važiavę asmenys, paaiškės ikiteisminio tyrimo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.