Prieš teismą stos net trijose apskrityse metalo, automobilio degalų ir detalių vagystes vykdę ilgapirščiai

Kai Šiaulių ir Telšių apskrities policijos aptarnaujamuose rajonuose 2023 metų pradžioje suaktyvėjo ilgapirščiai, kurių nusikalstamos veikos buvo susijusios su transporto priemonėmis, jų tyrimo vadžias iš rajonų komisariatų į savo rankas perėmė Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai – išsianalizavo ir susistemino tokių vagysčių dislokaciją, jų objektus, vykdymo braižą, kruopščiai rinko su nusikalstamomis veikomis susijusią informaciją. Jų triūsą praėjusių metų balandžio 5-ąją vainikavo sėkmė – Kelmėje buvo sulaikyti trys asmenys, įtariami ką tik iš transporto priemonės pavogę dyzeliną.

 Vagišiai įkliuvo su įkalčiais. <br> Policijos nuotr.
 Vagišiai įkliuvo su įkalčiais. <br> Policijos nuotr.
 Vagišiai įkliuvo su įkalčiais. <br> Policijos nuotr.
 Vagišiai įkliuvo su įkalčiais. <br> Policijos nuotr.
 Vagišiai įkliuvo su įkalčiais. <br> Policijos nuotr.
 Vagišiai įkliuvo su įkalčiais. <br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Šiaulių AVPK

Apr 3, 2024, 9:55 AM

Apie 4 val. nakties, sugadinus Kooperacijos gatvėje stovėjusio vilkiko MAN degalų bako užraktą, buvo pasikėsinta pasisavinti dyzelino, kurio bendra vertė – 420 eurų. Pajutę esantys pastebėti, įtariamieji iš įvykio vietos spruko, tačiau pabėgti jiems nepasisekė. Už gero kilometro buvo surastas BMW, kurio bagažinėje policijos pareigūnai rado kanistrus su pavogtuoju dyzelinu. Prie automobilio vairo sėdėjo šiuo metu jau 36 metų sulaukusi Baisogalos gyventoja. Dar du sprunkantys įtariamieji skirtingose vietose buvo sulaikyti po keleto valandų: 25-metis – Kelmėje, jo 33 metų bendrininkas – jau už Kelmės ribų. Pastarasis, sprukdamas iš dyzelino vagystės vietos, sugebėjo dar įpulti į neatsakingo šeimininko paliktą neužrakintą automobilį ir nugvelbti ten buvusią svetimą banko mokėjimo kortelę. Sulaikytieji – tai moters sugyventinis ir pastarojo pažįstamas iš Radviliškio rajono. Abu vyrai ne kartą teisti, daugiausiai – už vagystes.

Ikiteisminis tyrimas dėl degalų vagystės iš transporto priemonės Kelmėje tyrėjams padėjo atskleisti ir vagystes Radviliškio, Panevėžio ir Ukmergės rajonuose.

Minėta trijulė įtariama Ukmergėje įvykdžiusi vagystę iš automobilio „Ford Ranger“, kurios metu buvo pavogtas katalizatorius, jo filtras bei išmetimo dujų temperatūros daviklis ir savininkui padaryta 4766 eurų turtinė žala.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kai kuriose sugyventinių vykdomose vagystėse dalyvavo kitas bendrininkas – taip pat daug kartų už vagystes teistas 35 metų Radviliškio rajono gyventojas. Būtent, su juo, įtariama, Panevėžio rajone iš vienos Spirakių kaimo sodybos per kelis kartus buvo vogtas dyzelinas ir metalas, o Radviliškio rajone, Pakalniškių kaime, iš automobilių stovėjimo aikštelėje stovėjusio vilkiko – degalai.

Surinkti duomenys byloja, kad vyrukus į visas nusikaltimų vietas BMW automobiliu veždavo moteris. Jai dėl minėtų vagysčių taip pat pareikšti kaltinimai. Moteriai teko turėti reikalų dar ir su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, mat, kai kriminalistai po jos sulaikymo Kelmėje nuvyko į jos gyvenamąją vietą daryti kratos, rado tris vaikus, kurių amžius nuo 1,5 iki 12 metų, paliktus be priežiūros. Taigi, vaikai užmigdomi ir paliekami vieni, o jų mama su bendrininkais išrūksta į kitus rajonus daryti nusikalstamų veikų.

Iš viso kaltinimai metalo, automobilio degalų ir detalių vagystėmis bei turto sugadinimu pareikšti keturiems Radviliškio rajono gyventojams. Šiuo metu Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ikiteisminį tyrimą jau baigė ir jam vadovavęs Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras bylą perdavė nagrinėti teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.