Teismas spręs, ar pratęsti suėmimą vaiko pagrobimu įtariamam G. Filipavičiui

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį spręs, ar dar trims mėnesiams pratęsti suėmimą vaiko pagrobimu įtariamam Gediminui Filipavičiui.

 Teismas spręs, ar dar trims mėnesiams pratęsti suėmimą vaiko pagrobimu įtariamam Gediminui Filipavičiui.<br>   Ž.Gedvilos nuotr.
 Teismas spręs, ar dar trims mėnesiams pratęsti suėmimą vaiko pagrobimu įtariamam Gediminui Filipavičiui.<br>   Ž.Gedvilos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 10:11 AM, atnaujinta Apr 4, 2024, 10:12 AM

„Asmeniui prašoma pratęsti suėmimą trims mėnesiams“, – informavo teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

Posėdis vyks 11 valandą.

Prieš tai skirtas suėmimo terminas įtariamajam baigiasi kitą savaitę. G. Filipavičius buvo suimtas sausį.

ELTA primena, kad vasario pabaigoje Kauno apylinkės teismas vaiko pagrobimu Kaune įtariamam G. Filipavičiui paskyrė stacionarinę teismo psichiatrijos ekspertizę.

Psichiatrijos ekspertizė paprastai nustato, ar asmuo galimai padaryto nusikaltimo metu sirgo psichikos liga, ar suvokė savo veiksmus, jų esmę, pasekmes, ar galėjo valdyti savo veiksmus. Vasarį į Kauno apylinkės teismą dėl kitos bylos atvežtas G. Filipavičius teigė pagrobti mergaitės Kaune nenorėjęs.

„Nenorėjau grobti, netyčia“, – tada sakė G. Filipavičius.

Vyras, paklaustas, ar nepilnametė prašė ją paleisti, teigė, kad mergaitė to prašė, bet esą „buvo sudėtinga“ situacija ir jis negalėjo jos paleisti, nors norėjo.

„Sudėtinga situacija buvo, daug žmonių aplink buvo“, – kalbėjo G. Filipavičius.

Kauno apylinkės teismas stacionarinę psichiatrinę ekspertizę G. Filipavičiui yra paskyręs ir administracinėje byloje. Ją pavesta atlikti Utenos ekspertiniam poskyriui. G. Filipavičius ir jo advokatas tokiai ekspertizei neprieštaravo.

Remiantis šios administracinės bylos duomenimis, asmuo, 2023 m. rugpjūčio 27 d. prie pat gyvenamojo daugiabučio namo Kauno rajone, Karmėlavos seniūnijoje, dirbdamas su mini ekskavatoriumi, kėlė triukšmą ir vibraciją, kuriais galėjo būti trikdoma šalia gyvenančių asmenų ramybė ir poilsis. Už tai jam policija skyrė 80 eurų baudą.

Sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Įtariamas 42 metų pagrobėjas G. Filipavičius mergaitę laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Policijos duomenimis, G. Filipavičius anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų. Anot teisėsaugos, vyrui pareikšti įtarimai dėl vaiko pagrobimo ir dėl dar dviejų nusikalstamų veikų, tačiau jos nėra viešai įvardijamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.