Visuomenę sukrėtusioje istorijoje dėl Panevėžio apskrityje išžagintos mažametės padėtas taškas – nuosprendį išgirdo nukentėjusiosios brolis

Panevėžyje jaunuolis nuteistas dėl savo mažametės sesers išžaginimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Neįgali nukentėjusioji pagimdė kūdikį, kuris po dviejų mėnesių dėl sveikatos problemų mirė.

Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį mažametės išžaginimo byloje.<br>Naujienų portalo jp.lt nuotr.
Panevėžio apygardos teismas paskelbė nuosprendį mažametės išžaginimo byloje.<br>Naujienų portalo jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2024-04-16 14:43, atnaujinta 2024-04-16 14:49

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Vaida Baranauskienė.

Tyrimas dėl mažamečio asmens išžaginimo buvo pradėtas 2022 metų pabaigoje, paaiškėjus, kad socialiai pažeidžiamoje šeimoje auganti mergaitė yra nėščia.

Iš pradžių įtarimai dėl seksualinio mergaitės išnaudojimo krito ant kito asmens. Tačiau vėliau jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas nenustačius, kad jis įvykdė šią nusikalstamą veiką.

2023 metų pavasarį nukentėjusiajai pagimdžius, kūdikiui buvo atliktas DNR tyrimas, kuris atskleidė, kad vaiko tėvas – mergaitės brolis. Jaunuoliui buvo pareikšti kaltinimai dėl mažametės išžaginimo, tačiau savo kaltės jis nepripažino ir ikiteisminio tyrimo metu, ir bylą nagrinėjant teisme. Nusikaltimo padarymo metu jis buvo nepilnametis.

Panevėžio apygardos teismas šiandien jaunuolį pripažino kaltu ir skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams 6 mėnesiams. Kaltinamajam taip pat skirtos auklėjamojo poveikio priemonės – įpareigojimas būti namuose nuo 22 iki 6 val., dirbti arba mokytis, be leidimo nekeisti gyvenamosios vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.