Kūdikį pro balkoną išmetusiam tėvui siūloma skirti priverstinį gydymą

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl visuomenę sukrėtusio įvykio, kai pernai rudenį mirė Klaipėdoje pro langą išmestas kūdikis. Tyrimui vadovavęs prokuroras kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo mažamečio tėvui.

 Per langą kūdikį išmetusiam vyrui siūloma skirti priverstinį gydymą.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
 Per langą kūdikį išmetusiam vyrui siūloma skirti priverstinį gydymą.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2024, 9:07 AM, atnaujinta Apr 17, 2024, 9:08 AM

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iasis skyrius.

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo buvo pradėtas 2023 metų lapkričio 18 dieną, kai prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis 2023 m. gimęs kūdikis. Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė 1998 m. gimęs tėvas.

Gavus informacijos apie tai, jog nuo patirtų sužalojimų vaiko gyvybė užgeso, tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą (pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 1 p., 2 p. 3 p. ir 6 p.).

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė. Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl psichikos sutrikimo vyras nusikaltimo įvykdymo metu negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų. Specialistai konstatavo, kad asmeniui, padariusiam įstatymo uždraustą veiką, rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

Gavęs šias ekspertų išvadas, prokuroras balandžio 17 dieną kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.