Iš garbaus amžiaus panevėžietės pinigus jos pačios namuose atėmęs vyras jau suimtas

Teismas patenkino Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro prašymą ir skyrė kardomąją priemonę – suėmimą, 37 metų Vilniaus rajono gyventojui. Prieš porą mėnesių iš įkalinimo įstaigos išėjusiam vyrui pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, plėšimo ir valstybės tarnautojo vardo pasisavinimo.

Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Antrankiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Apr 19, 2024, 1:56 PM

Balandžio 17 dieną garbaus amžiaus panevėžietei paskambinęs vyras įtikino ją, kad namuose turimi pinigai yra padirbti ir pranešė, kad jų patikrinti atvyks policijos pareigūnas. Netrukus atvykusį vyrą šeimininkė įsileido į butą, pateikė jam apžiūrėti 8 400 eurų.

Nepažįstamasis pareiškė, kad pinigai padirbti ir jis juos išsigabens, tačiau moteris nesutiko. Tuomet, panaudojęs smurtą, vyras pinigus atėmė ir pabėgo. Supratusi, kad buvo apgauta, panevėžietė pranešė policijai.

Tą pačią dieną įtariamąjį policijos pareigūnai sulaikė Ukmergės rajone, rado ir iš nukentėjusiosios pagrobtus pinigus. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – anksčiau už sunkius nusikaltimus teistas vyras, tik vasario mėnesį paleistas į laisvę iš bausmės atlikimo vietos.

Penktadienį prokuroras G.Jasulaitis kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismą, prašydamas įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Teismas prokuroro prašymą patenkino, įtariamasis suimtas 2 mėnesių laikotarpiui.

Baudžiamasis kodeksas už plėšimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų. Griežčiausia bausmė už sukčiavimą – laisvės atėmimas iki 3 metų. Už valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimą gresia bauda, areštas arba iki 2 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.