Paspirtuko vairuotoją apkūlęs kaunietis vasarą leis areštinėje

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje kaunietis N. R. pripažintas kaltu dėl išpuolio prieš paspirtuku važiavusį nukentėjusįjį.

Už paspirtuko vairuotojo sumušimą vyrui skirta 90 parų arešto bausmė.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Už paspirtuko vairuotojo sumušimą vyrui skirta 90 parų arešto bausmė.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kauno apylinkės teismas

May 7, 2024, 3:44 PM

Nustatyta, kad 2023 m. gegužės 23 d. Kauno mieste esančiame kieme N. R. prieš nukentėjusįjį panaudojo fizinį smurtą – keletą kartų smogė ranka, keliolika kartų spyrė kojomis bei šokinėjo ant gulinčiojo nukentėjusiojo. Dėl šio išpuolio asmeniui buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

N. R., apklaustas teisiamojo posėdžio metu, savo kaltę pripažino iš dalies. Jis nurodė, kad konflikto dieną lauke prižiūrėjo vaikus, o nukentėjusįjį, kurį jis žinojo iš anksčiau, sudrausmino, kad prie vaikų taip greitai nevažinėtų paspirtuku, tačiau šis nereagavo.

Kaltinamojo versija, jog konfliktas kilo siekiant apsaugoti vaikus, buvo paneigta ir nepasitvirtino, nes byloje surinktais duomenimis įrodyta, kad prieš nukentėjusįjį buvo smurtauta jam ne važiuojant paspirtuku, o būnant prie kaimyninio namo, kur asmuo ir buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų bei greitosios medicinos pagalbos darbotojų.

Kaltinamasis sutiko, kad nukentėjusiajam smogė į veidą, nes tai patvirtina nuo smūgio jam pačiam lūžęs pirštas, tačiau neigė aplinkybės, susijusias su šokinėjimu ant nukentėjusiojo. „Teismas tokius parodymus vertina kaip asmens gynybinę poziciją, nes jie ne tik, kad neturi loginio ryšio, bet ir prieštarauja kitiems byloje surinktiems ir tiesiogiai teisme ištirtiems įrodymams“ – konstatuojama teisėjo Arūno Purvainio nuosprendyje.

2024 m. gegužės 7 d. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu N. R. pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo (Baudžiamojo kodekso 138 str. 1 d.), jam paskirta maksimaliai galima 90 parų arešto bausmė. Byloje taip pat iš dalies tenkintas nukentėjusiojo civilinis ieškinys. N. R. teks atlyginti padarytą 2868 eurų turtinę ir 2000 eurų neturtinę žalą.

Nuosprendis nėra įsiteisėjęs ir per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.