Jūra Klaipėdos paplūdimiuose pasiglemžė dviejų žmonių gyvybę

Jūros šventę Klaipėdoje šeštadienį apkartino dviejų žmonių žūtis. Dvidešimtmetis vilnietis apie 5 val. ryto nuskendo neįgaliųjų paplūdimyje, o 44 metų panevėžiečio gyvybę jūra apie 14 val. pasiglemžė Smiltynės paplūdimyje.

Dauguma žmonių jūroje ėmė skęsti patekę į duobes.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Dauguma žmonių jūroje ėmė skęsti patekę į duobes.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-08-04 23:31, atnaujinta 2018-03-17 14:22

Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos gelbėtojams iki šeštadienio pavakario pavyko išgelbėti vienuolikos tądien jūroje skendusių žmonių gyvybę.

Nuskendo patekę į duobę

Apie anksti ryte neįgaliųjų paplūdimyje įvykusią nelaimę pranešė jūroje prapuolusio dvidešimtmečio vilniečio draugai. Paaiškėjo, kad apie penktą valandą ryto, kai gelbėtojai dar nedirba, neįgaliųjų paplūdimyje nusprendė išsimaudyti trys bičiuliai.

Pirminiais duomenimis, visa trijulė jūroje pateko į duobę ir ėmė skęsti. Dviems vaikinams pavyko išplaukti, o trečiojo kūnas iki šeštadienio pavakario dar nebuvo rastas.

Smiltynės paplūdimyje išsimaudyti popietę išsimaudyti nusprendęs 44 metų panevėžietis taip pat pražuvo patekęs į duobę, kuri toje vietoje yra pažymėta plūdurais.

Iš vandens ištrauktą vyriškį dar buvo mėginama atgaivinti, tačiau jo gyvybės išgelbėti nebepavyko.

Žmonės nepaiso perspėjimų

Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas Aleksandras Siakki portalui lrytas.lt sakė, kad šeštadienį gelbėtojams pavyko išgelbėti vienuolikos Klaipėdos paplūdimiuose skendusių žmonių gyvybę.

„Giruliuose buvo išgelbėti keturi jūroje skendę žmonės, du iš jų buvo neblaivūs. Neįgaliųjų paplūdimyje buvo išgelbėta čia skendusi 13-metė ir vienas suaugęs žmogus. O Smiltynėje pavyko išgelbėti 11-metės mergaitės ir dar keturių žmonių gyvybę“, - portalui lrytas.lt sakė A. Siakki.

Pasak šio Klaipėdos miesto skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyresniojo specialisto, dauguma žmonių skęsti ėmė patekę į duobes, kurios yra pažymėtos plūdurais.

„ Jūra yra banguota, stiprios srovės traukia į jūrą, todėl maudytis yra draudžiama. Tačiau oras ir vanduo yra šilti, todėl žmonės, kurių pajūryje iš tiesų yra daug, šių draudimų neklauso, - portalui lrytas.lt sakė A. Siakki.

Išgelbėjo 12 žmonių gyvybę

Šeštadienį darbo nestokojo ir Palangos gelbėjimo tarnybos gelbėtojai.

Šios tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas sakė, kad šeštadienį Palangos paplūdimiuose pavyko išgelbėti aštuonių čia skendusių žmonių gyvybę. Dar keturi žmonės išgelbėti Šventosios paplūdimyje.

„bangavimas jūroje siekia 2,5 balo. Be to, labai stiprios srovės, todėl maudytis yra pavojinga”, - portalui lrytas.lt sakė J. Pirožnikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.