Nudegusi ir mėlynėmis nusėta mažylė atsidūrė ligoninėje

Sekmadienio vakare Panevėžio ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje atsidūrė karštu skysčiu nuplikyta vienerių metukų mergaitė. Motinos teigimu, mažylę netyčia karšta arbata apipylė broliukas. Tačiau ant jos kūnelio medikai išvydo ir ne vieną kraujosruvą. Kūdikio sužalojimo aplinkybes ėmė aiškintis policija.

Keturis vaikus auginanti šeima gyvena pačiame Panevėžio centre, Laisvės aikštėje.<br>R. Stundžienė
Keturis vaikus auginanti šeima gyvena pačiame Panevėžio centre, Laisvės aikštėje.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 6, 2012, 2:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:40 PM

Greitąja į Panevėžio ligoninę iš buto Laisvės aikštėje vienerių metukų mergaitė buvo atvežta sekmadienį, prieš pat 21 val. Ji iškart buvo paguldyta į Vaikų intensyviosios terapijos skyrių.

Medikams mažylės motina paaiškino, kad ją netyčia karšta arbata apipylė vyresnis broliukas. Mergaitei nustatyti 2-jo laipsnio veido, kaklo, peties, sėdmens ir pusės kūno nudegimai. Tačiau be nudegimų ant įvairių kūdikio kūno vietų – veido, kaktos bei sėdmenų gydytojai pamatė dar ir kraujosrūvų.  

Apie ligoninėje atsidūrusią mažametę medikai pranešė policijai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas jos sužalojimo aplinkybėms nustatyti. Dar neaišku, iš kur ant kūdikio kūnelio atsirado mėlynių ar tai patirto smurto žymės, ar jis pats užsigavęs – tokio amžiaus vaikai dažnai griūna.

Neoficialiais duomenimis, šeima, kurioje auga mažylė, iš viso augina 4 vaikus, kurių vyriausiasis šiemet pradės lankyti mokyklą. Šeima yra įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrąšą ir stebima Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų. Tėvai nėra girtaujautys, tačiau jiems trūksta socialinių įgūdžių.

Sekmadienio vakare palikę mažylę ligoninėje, pirmadienį iki 11 val. jos tėvai dar nebuvo aplankę, tik apie jos būklę teiravosi telefonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.