Per avariją Vokietijoje sužeistų lietuvių gyvybei pavojaus nėra

Vokietijos policija tebesiaiškina šeštadienio naktį Vokietijoje, netoli Frankfurto prie Oderio įvykusios tragiškos avarijos aplinkybes.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Dec 17, 2012, 10:52 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:57 PM

Užsienio reikalų ministerija (URM) lrytas.lt informavo, jog pirmadienio rytą Lietuvos ambasados Vokietijoje darbuotojai susisiekė su ligoninės, kurioje gydomi sužeisti lietuviai vadovybe. Šie patikino, kad pavojaus jų gyvybei nėra.

Detalesnę informaciją apie 33 ir 43 metų vyrų sveikatą, ligoninė teikia tik sužeistųjų giminaičiams.

“Lietuvos ambasada Vokietijoje palaiko nuolatinius kontaktus su žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų šeimomis ir artimaisiais, teikia jiems konsulinę pagalbą“, - teigia URM.

Avarija, pareikalavusi trijų žmonių gyvybių įvyko šeštadienio naktį, apie 3 val. 30 min. avaringumu garsėjančios 12 magistralės 53,1 kilometre, tarp Frankfurto prie Oderio vakarinio ir vidurinio transporto mazgo.

Į šalikelėje sustojusį mikroautobusiuką, kuriuo iš Olandijos į namus su Kalėdinėmis dovanomis artimiesiems grįžinėjo šeši Lietuvos piliečiai, trenkėsi taip pat lietuvio vairuojamas sunkvežimis, gabenantis vienos Olandijos kompanijos krovinį.

Manoma, kad sunkvežimio vairuotojas dėl išsiblaškymo arba nuovargio, iš savo eismo juostos suktelėjo į dešinę. Išvydęs prieš save kliūti, vairuotojas dar bandė stabdyti, tačiau dėl didelio greičio, to padaryti buvo neįmanoma.

Sunkvežimis trenkėsi į galinę autobuso dalį, stumdamas jį prieš save, pralaužė užtvarą ir sustojo maždaug už 50 metrų.

Iš galinės autobuso dalies liko tik metalo laužo krūva. Žuvusiųjų kūnus ir sužeistuosius gelbėtojams pavyko ištraukti tik supjausčius automobilį.

Iškart žuvo 37, 38 ir 51 metų vyrai, du buvo sunkiai sužeisti, ir tik autobusiuko priekyje sėdėjusiam šeštajam, 33 metų, lietuviui pavyko atsipirkti lengvais sužalojimai.

48 metų sunkvežimio vairuotojas avarijoje visiškai nenukentėjo.

Vokietijos spauda pranešė, kad mikroautobusas eismo taisyklių nepažeidė, buvo įjungtos avarinės šviesos, tačiau keleiviai nebuvo išlipę iš transporto priemonės, nors to reikalaujama Vokietijoje.

Teigiama, kad autobusiukas sugedo. Kadangi lauke buvo šalta, jo vairuotojas su keleiviais pagalbos nusprendė sulaukti neišlipdami iš šilto salono.

Kol avarijos vietoje dirbo policijos pareigūnai ir gelbėtojai, vedantis į Lenkiją greitkelis buvo uždarytas. Susidarė automobilių spūstys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.