Užupio daugiabutyje rastas kilogramas išsiliejusio gyvsidabrio

Vieno Vilniaus Užupio rajone esančio namo gyventojai - sunerimę. Paaiškėjo, kad Užupio gatvėje esančio daugiabučio, pažymėto numeriu 16, laiptinėje yra išsiliejęs gyvsidabris. Daugiabučio gyventojai spėja, kad ši nuodinga medžiaga išsiliejusi jau ne pirmą dieną.

Užupio gatvės daugiabutyje gelbėtojai surenka išsiliejusį didelį kiekį gyvsidabrio.<br>V.Balkūnas
Užupio gatvės daugiabutyje gelbėtojai surenka išsiliejusį didelį kiekį gyvsidabrio.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2013, 3:44 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:14 PM

Naujausiais duomenimis, specialistai jau rado apie kilogramą gyvsidabrio. Jis surinktas ne visas. Gelbėtojai sako radę sudaužytą 0,75 litro talpos vyno butelį. Surinktą medžiagą neutralizuoti išveš įmonės „Grinda“ darbuotojai.

Prieš keletą dienų viena dviejų aukštų namo gyventoja laiptinėje aptiko sudaužytą butelį ir sidabrinės spalvos medžiagą. Moteris pamanė, kad tai dažai, ir gyvsidabrio rutuliukus sušlavė.

Vis dėlto kitą dieną kitas namo gyventojas nusprendė kreiptis į spec. tarnybas, kad šios patikrintų patalpas. Atvykusi cheminių incidentų likvidavimo tarnyba aptvėrė teritoriją ir nedelsdama ėmėsi surinkti gyvsidabrį.

Šiuo metu specialistai matuoja koncentraciją. Iš namo evakuoti 2 gyventojai. Jeigu koncentracija viršys leistinas normas, butus teks palikti ir kitiems namo gyventojams.

Moterį, kuri laiptinėje aptiko sudaužytą butelį, išsivežė kriminalinės policijos darbuotojai. Įtariama, kad tai gali būti kerštas gyventojai už nenorą parduoti butą.

Gelbėjimo tarnybos prašo gyventojų apie aptiktas įtartinas medžiagas nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112. Dalis žmonių bijo būti apkaltinti melagingu pranešimu, jeigu ta medžiaga vis dėlto būtų nenuodinga. Jeigu atvykę gelbėtojai aptinka medžiagą, kuri nėra pavojinga, tai nėra laikoma melagingu pranešimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.