Utenos rajone per gaisrą sudegė žmogus (atnaujinta)

Sekmadienį, apie 12 val., Bandeliškio kaime (Sudeikių sen. Utenos r.) kilo gaisras.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Ridikas ("Utenos diena")

Mar 3, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:23 PM

Apie jį ugniagesiams gelbėtojams pranešė kaiminystėje įsikūrusios bendrovės vadovas.

Per gaisrą žuvo tėvų name gyvenęs 46-erių vyriškis R. P. Manyta, jog gaisre žuvo ir jo sugyventinė, tačiau vėliau išsiaiškinta, jog pastaroji buvo išvykusi.

Kaip tvirtino gaisro liudininkai, prieš išsiplečiant ugniai jie buvo nuėję prie namo, tačiau juodi dūmai veržėsi tik iš kamino. Pamanę, jog name gyvenęs vyriškis kažką stipriai dūmijančio įdėjo į krosnį, grįžo į savo darbo vietas kaimynystėje esančioje kiaulių fermoje.

Po pusvalandžio darbininkai pastebėjo jau per skardinio stogo pakraščius besiveržiančius dūmus ir pranešė savo vadovui, kuris ir iškvietė ugniagesius.

Užgesinę gaisrą, ugniagesiai gelbėtojai viename iš kambarių surado apanglėjusį vyriškio kūną.

Pasak Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresniojo inspektoriaus Daliaus Venslovo, labiausiai tikėtina gaisro priežastis – neatsargus rūkymas. Kad vyriškis pastaruoju metu dažnai išgerdavo ir daug rūkydavo, patvirtino ne tik giminaičiai, tačiau ir kaiminystėje įsikūrusios bendrovės darbuotojai.

Gaisrą, kuris siautėjo ne vieną valandą, ugniagesiams tramdyti sekėsi sunkiai, nes vandenį jie vežėsi ne tik iš Utenos, bet ir iš kaimyninio Sirutėnų kaimo.

Trijų kilometrų spinduliu nebuvo jokio automobiliais privažiuojamo vandens telkinio.

Ugniagesiams pavyko išgelbėti tik vieną namo dalį, išdegė vasaros sezonui įrengti antro aukšto kambariai. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.