Kova dėl I. Matijošaitienės gyvybės tęsiasi ir po trečiosios operacijos (atnaujinta)

Medikai vis dar kovoja dėl Kauno politikės ir verslininkės Irenos Matijošaitienės gyvybės. Vėlų antradienio vakarą jai buvo atlikta trečioji operacija, tačiau būklė išlieka kritinė.

Irena ir Visvaldas Matijošaičiai.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Irena ir Visvaldas Matijošaičiai.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis, Reda Cibulskytė

Mar 13, 2013, 9:56 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:01 AM

Trečiadienio rytą jokių žinių apie moters sveikatos pakitimus nėra. Jos būklė tebėra itin sunki. Medikai žada daugiau informacijos pateikti per spaudos konferenciją.

Kauno klinikose gydoma moteris namuose patyrė labai sunkią traumą. Verslininkė gydoma Neurochirurgijos intensyviosios terapijos skyriuje.

Viena turtingiausių Lietuvos moterų, Kauno verslininko ir politiko Visvaldo Matijošaičio žmona Irena antradienio rytą savo namuose susižalojo, nukritusi nuo laiptų. Atlikus tyrimus, nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas.

Kauno savivaldybės tarybos narys, bendrovės „Vičiūnų grupė“ steigėjas bei vadovas V. Matijošaitis portalo lrytas.lt žurnalistui pasakojo, kad nelaimė įvyko jo žmonai leidžiantis laiptais iš antrojo aukšto į pirmąjį. Moteris paslydo, krito ir patyrė labai sunkią galvos traumą.

Paniro į komą 

Dėl galvos smegenų tinimo moteriai buvo skubiai atlikta neurochirurginė operacija. Antradienio vakarą taip pat atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas. Sužinojus rezultatus nuspręsta, kad jai reikės trečios operacijos. Tačiau būklė nepagerėjo ir operavus trečią kartą.

Kauno klinikų Neurochirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus atstovai patvirtino, jog ypač sunkią galvos smegenų traumą patyrusi kaunietė antradienį buvo skubiai operuota. „Iš karto po tyrimų, nustačius diagnozę pacientė buvo skubiai operuota. Šiuo metu ji perkelta į mūsų skyrių, pacientės būklė išlieka itin sunki", - portalui lrytas.lt sakė Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos Neurochirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Tomas Tamošuitis.

Šaltinių žiniomis, po smūgio į galvos smegenis išsiliejo kraujas, operacijos metu buvo atverta kaukolė. Dėl galvos smegenų tinimo jai atlikta neurochirurginė operacija. Moteris patyrė ir sunkią stuburo traumą, jai lūžo du stuburo slanksteliai. I. Matijošaitienė paniro į komą.

Moterį nelaimė ištiko praėjus dviem savaitėms po atostogų Filipinuose. 

Sužinojęs apie mamą ištikusią nelaimę vienas iš I. Matijošaitienės sūnų grįžo į Lietuvą iš komandiruotės Kazachstane. 

55 metų I. Matijošaitienė yra Kauno miesto tarybos narė. 

Matijošaičiai užaugino du sūnus – Šarūną ir Dainių.

Ilgą laiką kankino depresija

Kauno verslininkei šis išbandymas – ne vienintelis. Moterį 2009 metais buvo užklupusi rimta liga – ji vos neprarado regėjimo, buvo beveik apakusi. I. Matijošaitienė dėl to taip krimtosi, kad net susirgo depresija.

„Depresija – baisus dalykas. Tai būsena, kai nieko nesinori. Įkrinti į tokią juodą skylę, kad niekas nedžiugina ir norisi tik numirti“, – „Lietuvos rytui“ yra pasakojusi I. Matijošaitienė. Prieš metus vienoje televizijos laidoje moteris atskleidė šokiruojančią tiesą apie savo ligą, vos nesibaigusią savižudybe.

„Gulėjau ir žiūrėjau į vieną tašką lubose. Galėjau taip praleisti visą dieną ir man visiškai nerūpėjo, nei ką veikia mano vyras, nei vaikai. Mano galvoje sukosi mintys apie tai, kad reikia išeiti iš gyvenimo, kad prasmės gyventi apskritai nebėra. Gal juokingai nuskambės, bet viskas buvo priėję vos ne iki testamento rašymo. Tai buvo tikrai labai rimta“, – atviravo I. Matijošaitienė. Problemų dėl regėjimo ji turėjo nuo mažų dienų – gimė trumparegė, pirmoje klasėje jos regėjimas jau buvo susilpnėjęs iki minus šešių dioptrijų.

Dėl kataraktos buvo operuotos abi akys. Regėjimas dešiniąja akimi po operacijos nepagerėjo – daiktai net keliagubinosi. Tačiau kairiąja akimi Irena matė labai gerai.

2008 metais moteriai netikėtai atšoko sveikosios – kairiosios – akies tinklainė. I. Matijošaitienei buvo skubiai atlikta operacija. Praėjus lygiai mėnesiui po jos ragenoje atsirado žaizda.

Statūs laiptai nuvedė į mirtį

Statūs laiptai 2005 metais tapo pražūtingi koncerno „MG Baltic“ buvusio verslo plėtros direktoriaus Dariaus Žakaičio žmonai Ramunei Žakaitienei.

Krisdama nuo laiptų Briuselyje nuomojamame name moteris patyrė labai sunkią galvos traumą – kraujas išsiliejo į smegenis. Po skubiai atliktos operacijos vilnietė neatsigavo iš komos.

Moterį dar bandė gelbėti Belgijos medikai, tačiau jiems tai nepavyko. 37 metų moters gyvybė užgeso netoli Briuselio esančiose Katalikiškojo Leveno universiteto klinikose.

R. Žakaitienė susižalojo dviejų savo vaikų akivaizdoje. Laiptais ji lipo nešdama keturmetę dukterį Ievą Izabelę. Šalia buvo ir dešimtmetis sūnus Martynas Kazimieras. Motinai dukterį pavyko apsaugoti.

R. Žakaitienė tuo metu vertėsi nekilnojamojo turto nuoma, garsėjo visuomenine, labdaringa veikla, ėjo moterų klubo W2W viceprezidentės pareigas.

Tais pačiais metais žymi poetė ir talentinga žurnalistė Elena Mezginaitė paslydo ant stačių Rašytojų sąjungos pastato laiptų ir taip pat sunkiai susižalojo galvą.

Raudonojo Kryžiaus ligoninės medikai, gelbėdami poetės gyvybę, atliko sudėtingą, penkias valandas trukusią galvos operaciją. Deja, medikams nepavyko išgelbėti moters.

Po įvykio Rašytojų sąjunga skundėsi, kad statūs senoviniai laiptai jau ne kartą tapo nelaimės priežastimi.

Prieš daugelį metų nukritęs nuo laiptų užsimušė rašytojas Antanas Ramonas. Toks pat likimas ištiko ir ant mirtį nešančių laiptų paslydusį garsų Užupio menininką Zenoną Šteinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.