I. Matijošaitienė atjungta nuo medicininės aparatūros - konstatuota biologinė mirtis

Penktadienio paryčiais, 5 val. 42 min., Kauno klinikose buvo išjungta politikės ir verslininkės Irenos Matijošaitienės gyvybines funkcijas palaikanti aparatūra, konstatuota biologinė mirtis. Medikai prieš tai paėmė transplantacijai tinkamus I. Matijošaitienės organus. Kauno miesto tarybos narė I. Matijošaitienė sunkią galvos traumą patyrė antradienį nukritusi nuo laiptų savo namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 15, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:44 PM

Kauno klinikų Reanimacijos skyriuje gydytos 55-erių I. Matijošaitienės būklė po ketvirtadienio vidurdienio smarkiai pablogėjo, o 14 valandą diagnozuota smegenų mirtis. Tai reiškia, kad žmogus mirė.

„Mes atlikome viską, ką gali padaryti kitas žmogus, gydytojas, naudojantis šiuolaikines technologijas, kad mūsų pacientė išgyventų“, - sakė Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos vadovas, profesorius Vidas Pilvinis.

Tačiau moteris dar buvo prijungta prie gyvybines funkcijas palaikančios aparatūros, plakė jos širdis, buvo ventiliuojami plaučiai. Gyvybinės funkcijos buvo palaikomos tam, kad nežūtų transplantacijai tinkami organai. Valią tapti donore buvo pareiškusi pati velionė, tam pritarė ir jos šeimos nariai.

Aukštai vertindami šį moters apsisprendimą medikai citavo I. Matijošaitienės anksčiau išsakytus žodžius: „Jeigu ir miręs gali padėti žmogui, tai padėk“.

Kauno klinikų atstovai nekomentuoja, kurie I. Matijošaitienės organai buvo paimti transplantacijai.

Laidotuvės sekmadienį

Vienas artimiausių Matijošaičių politinių bendražygių, savivaldybės tarybos frakcijos „Vieningas Kaunas“ seniūnas Povilas Mačiulis pranešė, kad šeštadienį velionė bus pašarvota bendrovės „Rimtis“ salėje (A. Juozapavičiaus pr. 1).

Velionės kūnas bus kremuojamas.

Atsisveikinti su I. Matijošaitiene bus galima šeštadienį, nuo 11 val.

Šv. Mišios bus aukojamos sekmadienį 8 val.  Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje.

Laidotuvės vyks kovo 17 d. 13 val. Kauno Petrašiūnų kapinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.