Prokurorai: „Tyrimas dėl I. Matijošaitienės nužudymo pradėtas seniai“

Penktadienį po pietų, per Kauno apygardos prokuratūroje surengtą spaudos konferenciją, dar kartą buvo patvirtinta, jog ikiteisminis tyrimas dėl I. Matijošaitienės nužudymo nėra naujiena.

Artimieji nusprendė mirusiosios kūną kremuoti, o urna kovo 17-ąją buvo palaidota Kauno Petrašiūnų kapinėse.<br>M. Patašius
Artimieji nusprendė mirusiosios kūną kremuoti, o urna kovo 17-ąją buvo palaidota Kauno Petrašiūnų kapinėse.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 12, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:34 AM

„Ikiteisminis tyrimas pirminėje stadijoje (po I. Matijošaitienės mirties) buvo atliekamas dėl mirties priežasties nustatymo, o vėliau, per kelias dienas, siekiant patikrinti visas įvykio aplinkybes, jis buvo perkvalifikuotas į ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

Medicinos ekspertų išvados dar nėra gautos, jas atlieka didelę patirtį turintys specialistai.

Be abejonės, šios išvados turės esminę svarbą tolimesnei tyrimo eigai“, - spaudos konferencijos metu sakė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Užsiminę, jog įtarimai sunkiu nusikaltimu dar niekam nėra pareikšti ir jog tiriamos kelios versijos, prokurorai nuo tolimesnių komentarų susilaiko.

„Šioje ikiteisminio tyrimo stadijoje, aktyviai atliekami procesiniai veiksmai, specialistams skirtos užduotys.

Tyrimą atlieka didelę patirtį turintys Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

Manome, jog bet koks ikiteisminio tyrimo duomenų paviešinimas šioje stadijoje gali neigiamai paveikti tolimesnę tyrimo eigą“, - sakė prokuroras V. Guliavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.