Upės išplukdė du skenduolius

Iš upių ištraukti du nuskendę žmonės. Vieno jų kūnas pastebėtas užvakar Nemune ties Grinaičių kaimu (Šakių r.), o vakar Neryje ties Naujasodžio kaimu (Kauno r.) aptiktas dingusio 40-mečio kūnas, rašo „Lietuvos rytas“.

Stanislovas Z. į upę Plokščiuose įkrito ir dingo praėjusio lapkričio viduryje.<br>L. Juodzevičienė
Stanislovas Z. į upę Plokščiuose įkrito ir dingo praėjusio lapkričio viduryje.<br>L. Juodzevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė, Arūnas Karaliūnas

Jun 5, 2013, 8:52 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:42 PM

Rykštynės kaimo (Kauno r.) 40 metų gyventojas prapuolė gegužės 26 dieną. Jis nepranešęs tiesiog išėjo iš namų ir dingo.

Vakar jo kūnas Neryje išplaukė ties Naujasodžiu. Apie dingusįjį pranešė ir jį atpažino velionio brolis. Kūnas upe buvo nuplaukęs porą kilometrų.

Jokių smurto žymių ant mirusiojo palaikų nerasta. Mažai tikėtina ir savižudybės versija. Pareigūnai spėja, kad pakaunės gyventojas buvo įkaušęs, įkrito į upę ir paskendo.

Užvakar Nemune ties Grinaičių kaimu (Šakių r.) žvejys pastebėjo palei krantą plūduriuojantį skenduolį ir pranešė Šakių policijai. Pareigūnai į pagalbą pasikvietė ugniagesių gelbėtojų ekipažą.

Į krantą buvo ištrauktas stipriai apiręs vyro lavonas. Buvo akivaizdu, jog žmogus nuskendo senokai. Nelaimėlio drabužiai nuo ilgo buvimo vandenyje buvo apsitraukę samanų sluoksniu, veido bruožai tapo nebeatpažįstami.

Šakių policijos pareigūnų įtarimai, jog tai gali būti pernai lapkritį nuskendusio 65 metų Stanislovo Z. kūnas, pasitvirtino, kai jį atpažino artimieji.

Azartiškas žvejys Stanislovas Z. praėjusio lapkričio viduryje dingo prie Nemuno gimtajame Plokščių miestelyje (Šakių r.), kai vakare, stovėdamas ant akmenų dambos ir pasišviesdamas prožektoriumi, gaudė vėgėles.

Vyriškio pasigedę artimieji tąsyk dambos gale rado tik dviratį ir meškeres.

Beveik niekas neabejojo, jog tamsoje Stanislovas galėjo slystelėti nuo akmenų pylimo į Nemuną ir nebepajėgė išsigelbėti.

Narai kurį laiką dambų užutėkiuose ir pakrantėse ieškojo skenduolio, tačiau nerado.

Srauni upė nuo Plokščių nelaimėlio kūną nuo praėjusio lapkričio plukdė maždaug 40 kilometrų, kol galop jis buvo pastebėtas ties Grinaičiais.

40

Tiek kilometrų Nemunas nuo praėjusio lapkričio vidurio nuplukdė skenduolio kūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.