Pašiūrės gaisras atskleidė apleistą miesto piktžaizdę

Ketvirtadienį gausios ugniagesių pajėgos skubėjo gesinti gaisro Kauno Jonavos gatvėje. Nors ties 26 numeriu esančios pašiūrės gaisrą ugniagesiai užgesino itin greitai, ugnis įvarė nemažai siaubo netoliese gyvenančioms moterims.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jun 6, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:08 PM

Apleistoje teritorijoje yra dar vienas sąvartynu paverstas pastatas su sklypu, kuriam užsidegus ugnies bei karščio netrūktų ir namui, kuriame gyvena minėtos moterys. Kelių arų teritorija yra aptverta, o apgriuvęs pastatas bei šiukšlės jame ir aplink ne kartą degė.

„Ta pašiūrė – tai niekis. Jei užsidegtų šitas namas, tai mums visi langai išsilydytų, gal ir mūsų namas užsidegtų. Greta esantis sklypas apleistas jau daug metų. Kažkas nupirko kaip sklypą ir laiko, nesutvarko to gaisrų židinio“, – guodėsi viena moterų.

Kaunietės prisipažino, kad savo namų niekada nepalieka tuščių. Kuri nors iš moterų visada stebi, ar kaimyniniame sklype niekas nedega, vaiko gaisrus galinčius sukelti valkatas.

„Guodėmės seniūnui, bet jis sakė, kad nuosavybė yra šventa ir nieko padaryti negalima, kol savininkai patys nesusitvarko. Reiks prašyti mero, kad tą sklypą nupirktų. Daugiau nežinome, ką daryti“, – jaudinosi moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.