Kazlų Rūdos nusikaltėlio mirtis aukos artimųjų neguodžia

„Esmės tai nekeičia – mano vaiko nėra“, - sakė Kazlų Rūdos gyventoja Rasa Kazlauskienė, birželio pradžioje per avariją netekusi 18-metės dukters Rūtos. Abiturientę pražudęs ir pabėgęs, o tik vėliau surastas ir į areštinę uždarytas vairuotojas Vaidas Lelešius pirmadienio rytą mirė ligoninėje. Manoma, kad jam trūko skrandis, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2013, 8:56 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:04 AM

Žinią apie avarijos kaltininko mirtį moteris sutiko abejingai. Pasak R. Kazlauskienės, jai nesvarbu, miręs V. Lelešius ar gyvas – jos dukters tai neprikels.

Kazlų Rūdos gyventoja įsitikinusi, kad didelė dalis kaltės dėl jos dukters žūties turėtų slėgti ir vietos teisėsaugos pareigūnų sąžinę – juk V. Lelešius, nuteistas už sukčiavimą pusšeštų metų nelaisvės, jau nuo vasario mėnesio turėjo būti įkalinimo įstaigoje, tačiau iki pat tragiškos avarijos sėkmingai leido dienas laisvėje.

Kazlų Rūdos policijos pareigūnai jo kelis mėnesius nesurado, nors šis itin nesislapstė, gyventojai ne kartą nuteistąjį miestelyje matė.

Tik po to, kai sukėlė mirtiną avariją ir pabėgo iš avarijos vietos, V. Lelešius pagaliau buvo sulaikytas.

38 metų V. Lelešius mirė pirmadienio rytą Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje. Į šią gydymo įstaigą iš Laisvės atėmimo vietos ligoninės nuteistasis buvo skubiai pervežtas dėl pilvo skausmų.

Jam buvo atlikta operacija, tačiau gyvybės išgelbėti nepavyko. Medikai sako, kad įtakos nusikaltėlio mirčiai galėjo turėti cukrinis diabetas ir per avariją patirti sužalojimai.

Laisvės atėmimo vietų ligoninės gydytojos Julijanos Rakickienės teigimu, V. Lelešiui buvo diagnozuotas skrandžio opos trūkimas. „Jis išsivysto staiga, opa niekada neprakiūra palengva. O tolimesnė eiga buvo sudėtinga grynai dėl šalutinių ligų“, - sakė gydytoja.

Kol kas dar neaišku, ar mirus V. Lelešiui, nebus nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl avarijos, per kurią žuvo 18-metė abiturientė ir sužalota jos močiutė.

Tai, kad avarijos kaltininkas nevaržomai gyveno laisvėje, nors jau nuo vasario turėjo sėdėti už grotų, sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą. Kazlų Rūdos gyventojai šalies premjero bei vidaus reikalų ministro reikalauja išsiaiškinti, ar policija padarė viską, kad nusikaltėlis sėdėtų kalėjime, o ne šlaistytųsi gatvėmis. Savo ruožtu, patikrinimą atlieka ir Policijos departamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.