Vietoj atgaivos vandens telkinyje - tragedija

Sekmadienio naktį, praėjus maždaug dviem su puse valandos po vidurnakčio, bendrosios pagalbos telefonu buvo pranešta apie nelaimę.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 5, 2013, 8:11 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:34 AM

Sekmadienio naktį, praėjus maždaug dviem su puse valandos po vidurnakčio, bendrosios pagalbos telefonu buvo pranešta apie nelaimę.

Obelių seniūnijoje esančio Stočkų kaimo (Rokiškio r.) tvenkinyje žmonės pamatė be gyvybės ženklų plūduriuojančią Daivą P.

Vandenyje sušlubavo sveikata

Prie tvenkinio esančioje pirtyje susirinkusi draugija šventė gimtadienį. Vakarėlio dalyviai bandė gaivinti iš vandens ištrauktą moterį, tačiau nesėkmingai. Nieko nebegalėjo padėti ir atskubėję greitosios pagalbos medikai.

Daiva P. su kitais šeimos nariais ir draugais pirtyje šventė savo dukters 18-ąjį gimtadienį. Kaip įvyko nelaimė, niekas nepastebėjo.

Palyginti nedidelis vandens telkinys yra gilus. Neatmetama, kad iš pirties išėjusiai moteriai vandenyje sušlubavo sveikata ir ji nepajėgė pasiekti kranto.

Be motinos liko ką tik pilnametystės sulaukusi duktė būsimoji abiturientė ir dešimties metų sūnus.

Žuvusioji Daiva P. dirbo Obelių vaikų globos namų socialinės darbuotojos padėjėja. Jos sutuoktinis - tolimųjų reisų vairuotojas.

Šeima gyveno tvarkingai, buvo pavyzdys kitiems.

Rado tik drabužius

Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai sekmadienį ir pirmadienį nuo pat ryto Rokiškio rajone esančiame Bajorų kaimo tvenkinyje ieškojo nuskendusio vyro.

Teigiama, kad netoliese gyvenantis žmogus išėjo maudytis į tvenkinį ir negrįžo. Sūnaus nesulaukusi motina ant kranto surado tik jo paliktus drabužius.

Sekmadienį dingusio vyro pradžioje ieškojo vietos gyventojai. Vėliau nuspręsta kviestis narus iš Panevėžio. Tačiau pirmadienį iki vakaro narams nepavyko surasti skenduolio.

Vaiką pražudė upė

Jonavos rajone esančioje „Žilvičio“ sodininkų bendrijoje gyvenantis karininkas Vitalijus K., sekmadienio vakarą triūsdamas lauke prie nuosavo namo nepastebėjo, kaip jo dvejų metų sūnus Gustas nubėgo prie Neries upės. Ji teka 30 metrų nuo šeimos sklypo.

Judrus berniukas įkrito į vandenį. Netrukus tėvas pasigedo sūnaus ir puolė jo ieškoti. Kai Gustą surado vandenyje, jis jau buvo be gyvybės požymių.

Greitosios pagalbos medikai mėgino gaivinti mažametį, paskui nuvežė jį į Kauno klinikas, tačiau berniuko išgelbėti nepavyko. „Šeimoje vaikas buvo labai mylimas, globojamas ir saugomas, bet nelaimės vis tiek nepavyko išvengti“, - sakė Gusto tėvus gerai pažįstanti vietos gyventoja.

Gusto motina, gydytoja Jūratė K., laukiasi kūdikio, kuris turėtų gimti šį mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.