Šiemet darbe žuvo ar sunkiai sužaloti 14 neblaivių darbuotojų

Šiemet žuvo ar sunkiai susižalojo

Įkaušę darbuotojai dažniausiai patiria traumas, kai nukrinta iš didelio aukščio.<br>P.Lileikio nuotr.
Įkaušę darbuotojai dažniausiai patiria traumas, kai nukrinta iš didelio aukščio.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:56 PM

Jos duomenimis, dėl to, kad neblaiviems darbuotojams buvo leista dirbti - jų darbdavys nenušalino nuo darbo, kaip to reikalauja Darbo kodeksas, - per devynis šių metų mėnesius darbe žuvo keturi (18 proc. visų žuvusiųjų darbe) ir sunkiai sužalota dešimt (12 proc. visų sunkių nelaimingų atsitikimų darbe) neblaivių darbuotojų. Dešimt iš 14 šių žuvusiųjų ir sunkiai sužalotųjų dirbo statybvietėse.

„Beveik visos statybose įvykusios nelaimės atsitiko neblaiviems darbuotojams nukritus iš aukštai“, - rašoma Darbo inspekcijos pranešime.

Pasitaikė atvejų, kai darbdavys neblaivių darbuotojų nenušalino nuo darbo su technika ar įrengimais arba nekontroliavo, kaip vykdomas šis reikalavimas. Pavyzdžiui, šaltkalvio-suvirintojo vairuojamas krovininis automobilis įmonės teritorijoje prie statinio sienos prispaudė ir sunkiai sužalojo nuo darbo nušalintą neblaivų vairuotoją-ekspeditorių bendrovėje „Šiaulių grūdai“ Radviliškyje.

Varėnos miškų urėdijos traktorininkas, arti šlaito lygindamas su buldozeriu žemes, nuslydo nuo šlaito į tvenkinį ir nuskendo, bendrovėje „Mediresta“ Šakių rajon besisukantys medienos pjovimo staklių diskai sunkiai traumavo medienos apdirbimo staklių operatorių.

Išskirtinė nelaimė, anot Darbo inspekcijos, nutiko bendrovėje „Ritista“ Vilniaus rajone. Du šios įmonės darbuotojai, po darbo čia vartoję alkoholinius gėrimus, sukėlė gaisrą. Vieno iš žuvusiųjų gaisro metu kraujyje nustatyta beveik 3 promilės etilo alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.