Netoli Pasvalio griovyje – vilkikas su cisterna gliukozės sirupo

Pasvalio rajone, netoli Talačkonių kaimo antradienio rytą įvykus avarijai aukštyn ratais atsidūrė vairuotojo iš Lenkijos vairuojamas vilkikas „Scania“, tempęs cisterną su gliukozės sirupu. Ant šono apie pusšimtį metrų kelių čiuožęs, o vėliau šalikelės griovyje atsidūręs sunkvežimis buvo stipriai sudaužytas, tačiau vairuotojas liko sveikas. Šioje magistralės „Via Baltica“ vietoje kasmet įvyksta po kelias avarijas, yra žuvęs ne vienas žmogus, nors nėra nei jokio posūkio ar kitų kliūčių, galinčių sutrukdyti vairuotojams.

Per avariją prie Talačkonių kaimo griovyje atsidūrė vilkikas su cisterna gliukozės sirupo.<br>V.Savickienės nuotr.
Per avariją prie Talačkonių kaimo griovyje atsidūrė vilkikas su cisterna gliukozės sirupo.<br>V.Savickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 15, 2013, 3:41 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:49 AM

Pranešimą apie minėtą avariją policija gavo 8 val. 33 val. Pasvalio rajone, važiuodamas nuo Panevėžio pusės, vos pravažiavęs Talačkonių gyvenvietę, į avariją pakliuvo 33 metų Lenkijos piliečio R.K. vairuojamas vilkikas „Scania“, tempiantis cisterną, pilną gliukozės sirupo. Šį krovinį užsienietis gabeno iš tėvynės į Rygą (Latvija).

Manoma, kad vairuotojui nesuvaldžius vilkiko ir šiam užvažiavus ant kelkraščio, sunkvežimį sumėtė, jis apvirto ant dešiniojo šono, nučiuožęs apie 50 metrų perlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir nuvirtęs nuo kelio sankasos liko gulėti apvirtęs ant stogo.

Apvirtusio vilkiko cisterna užtvėrė vieną eismo juostą, todėl pareigūnams teko reguliuoti eismą.

Ši magistralės „Via Baltica“ vieta šalia Talačkonių kaimo paženklinta ne viena avarija, per kurią neretai žūsta ar sužalojami žmonės. Kaukiančios specialiųjų tarnybų automobilių, kurie skuba į avarijos vietą, sirenos jau nebestebina talačkoniečių. Vietos gyventojai teigia, kad lygioje kelio vietoje, kur geras matomumas ir nėra jokių kliūčių vairuotojams, nelaimės vis įvyksta, nes tiesiant kelią buvo sunaikintos čia buvusios kapinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.