Gautos I.Matijošaitienės mirties tyrimo išvados

Prokurorai teigia gavę teismo medikų išvadas dėl Kauno politikės ir medikės Irenos Matijošaitienės mirties, bet jų neatskleidžia. Darius Jakutis, vadovaujantis ikiteisminiam tyrimui dėl Irenos Matijošaitienės mirties priežasčių nustatymo, pirmadienį gavo Valstybinės teismo medicinos tarnybos teismo medicinos specialistų komisijos išvadą, tačiau daugiau neatskleidė.

I.Matijošaitienė lemtingą kovo 12-osios rytą nukrito nuo laiptų ir smarkiai susižeidė. Ligoninėje moteris mirė.<br>M.Patašiaus nuotr.
I.Matijošaitienė lemtingą kovo 12-osios rytą nukrito nuo laiptų ir smarkiai susižeidė. Ligoninėje moteris mirė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 3:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:46 PM

„Specialistų komisijos išvada yra gana didelės apimties. Kartu su tyrimą atliekančia pareigūne susipažįstame su tyrimo išvada bei ją analizuojame. Išvadoje išdėstyta informacija bus lyginama su kitais byloje surinktais duomenimis. Atlikę analizę, spręsime, ar reikalinga atlikti papildomus ikiteisminio tyrimo veiksmus, ar tyrimas gali būti baigtas ir priimtas procesinis sprendimas“, – kalbėjo D.Jakutis.

Kai byloje bus priimtas galutinis procesinis sprendimas, visuomenė bus nedelsiant informuota apie ikiteisminio tyrimo rezultatus.

Kovo 15-osios rytą Kauno klinikose užgesus 55 metų Irenos Matijošaitienės gyvybei prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo. Tai įprasta procedūra, kai teisėsauga atlieka formalius veiksmus siekiant ištirti, ar įvyko tik nelaimė, ar nėra nusikaltimo požymių.

Netrukus byla pasisuko kita linkme – prokurorai perkvalifikavo tyrimą pagal kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už tyčinį nužudymą.

Lrytas.lt žiniomis, nužudymo versija iškelta teisėsaugai gavus tam tikrų duomenų, leidžiančių abejoti, ar nuo laiptų savo namuose nukritusi moteris galėjo taip sunkiai susižaloti.

Užsimenama, kad I.Matijošaitienės patirtos galvos traumos pobūdis pirmiausia sukėlė abejonių ją apžiūrėjusiems Kauno klinikų medikams. Specialistai neoficialiai kalbėjo, kad nuo laiptų nukritę žmonės taip sunkiai nesusižaloja.

„Šioje istorijoje viskas priklauso nuo to, ką pasakys teismo medicinos ekspertai. Tačiau net ir tuomet, kai atsakymas bus gautas, nereiškia, jog iš karto byloje bus priimtas vienoks ar kitoks sprendimas. Ekspertų išvados bus analizuojamos, žiūrėsime, ar jie atsakė į visus mus dominančius klausimus. Gali būti, jog prireiks papildomos ekspertizės, kitų, tokiais atvejais būtinų procesinių veiksmų“, – lrytas.lt sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovai.

Kai kurie teisėsaugininkai puse lūpų kalba, kad oficiali nelaimės versija, esą moteris krito paslydusi nuo laiptų, nėra visiškai tiksli. Esą kur kas labiau tikėtina, jog I.Matijošaitienė lemtingą kovo 12-osios rytą galėjo prieblandoje nukristi žemyn galva iš antrojo į pirmąjį aukštą nuo viršutinės laiptų pakopos arba tiesiai nuo perdangos. Sunkiai traumai įtakos galėjo turėti ir tai, kad pirmojo aukšto grindys buvo išklotos plytelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.