Kuršių mariose skendo būrys žvejų, žuvo vilnietis verslininkas

Nepataisoma nelaime baigėsi kelių lietuvių išvyka žvejoti ant Kuršių marių ledo. Rusijos teritorijoje įlūžęs nuskendo Vilniuje esančios kavinės „Fabai“ vienas savininkų Algimantas Rimavičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius, Eglė Petkutė

Feb 13, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:24 AM

Nelaimė įvyko ketvirtadienio rytą Kaliningrado srityje. Grupė žvejoti susiruošusių lietuvių atsidūrė lediniame vandenyje kartu su visa technika – keturračiu ir ledo rogėmis. Keli įlūžę žmonės sugebėjo išsigelbėti. Verslą Vilniuje valdęs  A.Rimavičius žuvo.

Vienas  kavinės „Fabai“ bendraturčių Alfredas Kaminskis šią informaciją patvirtino.

„Dabar didžiausias rūpestis – parvežti palaikus namo“, – lrytas.lt sakė A.Kaminskis.

Žvejoti vyko į Rusiją

Kavinę „Fabai“ valdė trys žmonės – A.Kaminskis, ketvirtadienio rytą žuvęs A.Rimavičius ir jo žmona. 

Kalbėdamas su lrytas.lt A.Kaminskis teigė, kad nelaimės smulkmenų dar nežino. Aišku tik tiek, kad vyrai žvejoti buvo išvykę į Rusijos teritoriją.

„Kol kas palaikai Rusijoje, rusų  nepaskubinsi. Bet jau pradėjome rūpintis jų parvežimu į Lietuvą. Kada kūnas bus atiduotas (šiandien ar rytoj), irgi dar neaišku“, – sakė kolegos netekęs verslininkas.

Pateko ant properšos

Lietuvos karinių jūrų pajėgų kapitonas leitenantas Antanas Brencius priešpiet portalui lrtytas.lt patvirtino, kad Kaliningrado srities gelbėjimo koordinacinis centras Kuršių mariose ties Rybačij gyvenviete vykdė gelbėjimo operaciją. Jai vadovavo Rusijos pasienio tarnyba.

Rybačij yra Lietuvos ir Rusijos pasienyje, vos už 22 km nuo Nidos.

Popiet Rusijos pasieniečiai informavo, jog gelbėjimo operacija gavus pranešimą apie įlūžusius žmones pradėta apie 10 val. ryto. Žvejoti ant Kuršių marių ledo keturračiu motociklu vyko devynių žmonių grupė, iš kurių aštuoni lietuviai ir vienas Rusijos pilietis.

Vyrai pateko ant properšos ir įkrito į ledinį vandenį. Tai įvyko apie pusantro kilometro nuo kranto, ties Rybačij gyvenviete.

Iš vandens išlipo patys

Rusijos pasienio tarnybų duomenimis, iš vandens ištraukti pavyko visus devynis žvejus. Apie žuvusius Lietuvos pareigūnai kol kas duomenų neturi.

Rusijos naujienų portalas Klops.ru pranešė, kad dviem po ledu atsidūrusiems vyrams pavyko savo jėgomis išlipti į krantą, tačiau vienas iš jų, kaip teigiama, 57 metų vietos gyventojas, dėl viso kūno nušalimo mirė. Antrasis paguldytas į Zelenogradsko ligoninę.

Portalo žiniomis, apsivertė ir keturračio priekaba, kurioje buvo dar šeši žvejai, tačiau visiems jiems pavyko išsigelbėti.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas pranešė, jog ketvirtadienį Lietuvos generalinį konsulatą Kaliningrade telefonu informavo Rusijos Federacijos Ypatingųjų padėčių ministerijos atstovas, kad per nelaimingą atsitikimą mariose žuvo Lietuvos pilietis.

Generalinis konsulatas kreipėsi į tyrimą atliekančią Zelenogradsko policiją, kad gautų oficialų raštišką patvirtinimą. Vis dar laukiama Rusijos institucijų oficialaus patvirtinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.