Akmenėje degė šimtai tonų senų padangų, įtariamas padegimas

Akmenės pakraštyje šeštadienio vakarą vakarą įsiplieskė milžiniškas gaisras. Gesinti šimtų tonų senų padangų į įvykio vietą suvažiavo didžiulės ugniagesių pajėgos iš aplinkinių rajonų.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius, Gintaras Šiuparys

Apr 6, 2014, 1:21 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:39 PM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, pranešimą apie užsiliepsnojusias padangas ugniagesiai gavo apie 17 val. 30 min.

Ugniagesiams atvykus nurodytu adresu, milžiniška padangų krūva degė atvira liepsna, į dangų kilo iš toli matomas juodų dūmų stulpas.

Gesinti šio gaisro atskubėjo ugniagesiai iš Akmenės, Mažeikių, Šiaulių...

Pasak gelbėtojų, padangos dega 100x100 metrų plote, gaisrą teks gesinti per naktį: „Darbo ten bus ir sekmadienio rytą“.

Sekmadienio rytą gaisras jau buvo užgesintas. Tačiau ugniagesiai dar turėjo perkasti visus degėsius.

Policijos departamentas sekmadienio rytą pranešė, kad padangos buvo padegtos.

Pasak pranešimo, šeštadienį apie 17 val. Akmenės r., Klykolių kaime, bendrovės teritorijoje kilo gaisras, kurio metu sudegė apie 800 tonų padangų krūva.

Gaisro nuostoliai gali siekti 200 tūkst. litų.

Ugnies liežuviai kilo iki 10 metrų

Neatsargus elgesys su ugnimi arba padegimas. Tokias pagrindines versijas iškėlė ugniagesiai, numalšinę šį gaisrą.

„Ikiteisminį tyrimą atlieka policija. Pareigūnai apklaus liudytojus, išsiaiškins visas aplinkybes, - portalui lrytas.lt sakė Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Arūnas Akulavičius. – Neatmetama tikimybė, kad gaisrą sukėlė pernykštės žolės degintojai“.

Neregėto masto gaisras Akmenėje kilo šeštadienio pavakarę – užsidegė buvusios melioracijos įmonės teritorijoje Klykolių gatvėje sandėliuotos naudotos padangos. Dabar čia yra antrinių žaliavų surinkimo punktas. Vietos ugniagesiai neturi ugnį putomis malšinančios technikos, todėl kviesti gelbėtojai iš kitų miestų. Ugniagesiai dirbo ekstremaliomis sąlygomis, nes ugnies liežuviai kilo iki 10 metrų. „Laimė, kad palankus vėjas nešė dūmus nuo miestelio, todėl nereikėjo evakuoti gyventojų, – sakė A.Akulavičius. – Mums palanku buvo ir tai, kad greta yra nemenkas tvenkinys“. Šeštadienio naktį buvo paskelbta ekstremali situacija, gelbėtojams tiektas maistas. 30 ugniagesių per kelias valandas pavyko sustabdyti gaisro plitimą, bet darbas nenutrūko visą naktį. Ugnis buvo malšinama penkiais švirkštais iki pat sekmadienio ryto, o po to darbą perėmė kiti gelbėtojai.

Tikslūs nuostoliai paaiškės pirmadienį 27 ugniagesiai sekmadienį užbaigs gesinimo ir gelbėjimo darbus. Jų bus daug, nes reikės perkasti visus degėsius. Kiek tiksliai sudegė padangų, paaiškės pirmadienį, kai bus patikrinti įmonės važtaraščiai. Pirminiais duomenimis, bendrovė turėjo leidimą sandėliuoti iki 900 kubinių metrų utilizavimui skirtų naudotų padangų. „Manome, kad jų galėjo būti apie 600-700 kubinių metrų, – sakė visą naktį Akmenėje praleidęs A.Akulavičius. – Ugnis siautė maždaug 3600 kvadratinių metrų plote“.

Miestelyje kalbama, kad šis gaisras gali būti paauglių grupelės darbas. Atsirado mačiusiųjų, kaip iš teritorijos sprunka vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.