Pramogų pasaulio pamėgtame klube – sąmyšis dėl sprogmens

Ketvirtadienį Vilniuje pramogų pasaulio žvaigždučių pamėgtame klube aptiktas į sprogmenį panašus daiktas. Jį išsivežė „Aras“, nustatęs, kad tai sena minosvaidžio mina su pažeistu sprogdikliu. Tuo tarpu klubo atstovai tvirtina, kad tai buvo viso labo dekoracija.

Klube rastą įtartiną daiktą „Aras“ išsivežė.<br>V.Balkūno nuotr.
Klube rastą įtartiną daiktą „Aras“ išsivežė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Apr 10, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:19 PM

Incidentas Vilniaus senamiestyje, Vokiečių g. įsikūrusiame klube „Mojo Lounge“ įvyko ketvirtadienį po vidurdienio, apie 12 val. 43 min. Klubo lankytojai atkreipė dėmesį į įtartiną dekoraciją, labai panašią į sprogmenį. Žmonės apie tai pranešė policijai.

Atvykę policijos patruliai patvirtino, kad daiktas panašus į sprogmenį, todėl buvo įvestas planas „Skydas“. Į sostinės senamiestį atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai, buvo iškviesti „Aro“ išminuotojai.

Išminuotojai radinį apžiūrėjo ir nustatė, kad tai yra 1943 m. gamybos minosvaidžio mina. Jos sprogdiklis buvo pažeistas. Ar viduje buvo sprogstamosios medžiagos, kol kas nežinoma. Radinį išsivežė „Aras“, mina perduota ekspertams.

Klubo atstovai tvirtina, kad rastas daiktas buvo tuščiaviduris, jį klubas naudojo kaip dekoraciją. Klube jis atsirado maždaug prieš dvi savaites. 

Ar mina iš tiesų buvo tuščiavidurė, dabar turi nustatyti ekspertai.

Policija pradėjo incidento tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.