Atsikabinusi priekaba su lentomis vos nepražudė vairuotojo

Tik per laimingą atsitiktinumą niekas nenukentėjo penktadienio vakarą autostradoje Vilnius–Panevėžys priekabą tempusiam automobiliui „Toyota Avensis“ staiga pradėjus mėtytis po kelią ir įsirėžus į atitvarus.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-04-18 23:00, atnaujinta 2018-02-14 13:03

Nelaimė apie 20 val. 30 min. įvyko kelio Vilnius–Panevėžys 15 km. Panevėžio link važiavęs automobilis „Toyota Avensis“ paskui save tempė priekabą, pakrautą mediena – lentomis, medinėmis sijomis ir pan.

Netikėtai priekaba išsibalansavo ir pradėjo mėtytis. Lengvojo automobilio vairuotojas savo mašiną bandė suvaldyti, tačiau nesėkmingai. Priekaba atsikabino ir nuriedėjusi į kelkraštį tvarkingai sustojo.

Tuo tarpu „Toyota Avensis“ rėžėsi į atitvarus. Automobilis į juos atsitrenkė važiuodamas gana didelio greičiu. Mašina sukosi aplink, į atitvarus ji trenkėsi kelis kartus – ir priekiu, ir galu.

Tik per laimingą atsitiktinumą po kelią besiblaškantis automobilis ir priekaba nekliudė kitų mašinų, atitvaras išlaikė kelis smūgius, „Toyota“ į priešingos krypties eismo juostą neišskriejo. Vairuotojas irgi liko sveikas.

Vėliau vairuotojas sakė, kad nelaimė galėjo įvykti lūžus priekabos ratui.

Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai avariją įformino kaip techninį eismo įvykį, per kurį žmonės nenukentėjo, tačiau buvo apgadintas trečiųjų asmenų turtas – atitvarai.

Automobilis „Toyota“ po avarijos sumaitotas gana smarkiai, savarankiškai važiuoti jis jau nebegalėjo. Mašiną iš avarijos vietos išgabeno techninės pagalbos sunkvežimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.