Kruizinis laivas iš Klaipėdos išplaukė be dviejų keleivių

Kruizinis laivas „Oriana“ iš Klaipėdos išplukdė mažiau keleivių negu jų atgabeno – ligoninėje gydoma 75 metų britė, prižiūrėti motinos liko ir jos sūnus. Moteris smarkiai susižalojo nuo krantinės įkritusi į vandenį Pilies uoste.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-06-22 11:47, atnaujinta 2018-02-12 14:53

Į kruizą Baltijos jūra 261 metro ilgio laivu „Oriana“ su Bermudų vėliava leidosi penki britų giminės nariai. Klaipėdoje jie nevyko į ekskursijas, bet nusprendė patys savarankiškai pasižvalgyti po miestą.

Grįždami į kruizinių laivų terminale prisišvartavusią „Orianą“ britai pakeliui dar stabtelėjo Pilies uoste. Čia suplaukia jachtos, turistų dėmesį visada patraukia šimtametis grandinių tiltelis, kurį kas valandą kaip ir kažkada savo rankomis suka žmonės, kad į uostą galėtų įplaukti ir iš jo išplaukti jachtos ir kateriai.

Pagyvenusi britė atsirėmė į virvę pamaniusi, kad tai – stabili ir tvirta užtvara, bet neišlaikiusi pusiausvyros įkrito į vandenį. Motinos gelbėti puolė sūnus – jis ir ištraukė moterį į krantą. Tačiau ji smarkiai susižalojo kojas ir skundėsi didžiuliais skausmais.

Iškart iškviesta greitoji išgabeno nelaimėlę į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Čia jai skubiai atlikta dviejose vietose lūžusios dešinės kojos operacija. Baimintasi, kad pažeisti ir moters plaučiai, bet ligonę ištyrus šie spėjimai nepasitvirtino.

„Oriana“ išplaukė į Sankt Peterburgą be dviejų keleivių. Ligonę prižiūrėti liko ir sūnus. Jo žmona su tėvais nusprendė keliauti toliau.

Britė sveiksta. Artimiausiu metu ji bus išskraidinta namo lėktuvu. Moteris apsidraudusi, todėl jokių problemų dėl jos gydymo ir pergabenimo nekyla.

Tai ne pirmas atvejis, kai kruiziniai laivai iš Klaipėdos išplaukia be keleivių, kuriems prireikia medikų pagalbos. Pasitaikė ir liūdnesnių situacijų – vieną pagyvenusį turistą teko išgabenti namo karste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.