Gintaro Ruplėno laidotuvėse - jautri draugų kalba

Iš Šv.Kotrynos bažnyčios Vilniuje urna su humoristo, „Dviračio žinių“ kūrėjo Gintaro Ruplėno palaikais išlydėta su plojimais. Taip bičiulį pagerbė menininkai, žinomi televizijos veidai, gerbėjai ir artimieji. G.Ruplėnas trečiadienį po pietų palaidotas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

G.Ruplėnas palaidotas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Ruplėnas palaidotas Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:06 PM

Nepaprastai jautrią kalbą bažnyčioje pasakė vienas geriausių G.Ruplėno bičiulių žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jis dėkojo už tai, kad Gintaras visada išlikdavo ramus, iš jo visada buvo galima gauti vertingą patarimą.

„Žinojau, kad bus sunku. Bet nemaniau, kad bus šitaip sunku. Lygiai po dviejų mėnesių turėjome švęsti jo penkiasdešimtmetį. Turėjo būti didelė šventė. Tačiau prieš savaitę turėjome padėti ruošti atsisveikinimą“, -  sunkiai paskutinius žodžius draugui rinko E.Jakilaitis.

Prie kapo Antakalnio kapinėse atsisveikinimo žodį tarė G.Ruplėno žmona Dalia ir bendražygis Arūnas Valinskas. „Išėjo žmogus, kurio pasiilgsime kaip savęs pačių", - prie G.Ruplėno kapo tarė A.Valinskas.

D.Ruplėnienė padėkojo visiems susirinkusiems Gintaro draugams už tai, kad palaikė ją ir jos šeimą tokią sunkią akimirką.

Ji kalbėjo, kad pirmosios dienos ir akimirkos buvo tiesiog nepakeliamos, tačiau dabar ji jaučia ramybę ir dėkingumą, kad toks žmogus kaip G.Ruplėnas buvo jos ir jos vaikų gyvenime.

„Dėkoju visiems Lietuvos žmonėms, kurie meldėsi už mus, už Gintaro sielą. Ačiū už palaikymą“, – D.Ruplėnienė pabrėžė tai, kad jos vyras buvo artimas kiekvienam lietuviui.

A.Valinskas, nors kaip ir pats sakė – yra kalbų ir televizijos žmogus, tačiau tarti paskutinius žodžius savo bičiuliui jam buvo labai nelengva.

„Esame kažkada su Gintaru paskaičiavę, kad daugiausia laiko be šeimos – mes praleidome kartu. Šokau jo vestuvėse, jis - mano. Kaimynystėje statėme namą. Šiandien važiuodamas keliu matau – medžiai paaugę, namas tebestovi. Tik mes ten nebegyvename, tik mūsų sielos ten. Kaimynystėje.

Išėjo žmogus, kurio pasiilgsime kaip pačių savęs. Nes išėjo mūsų dalis. Mano dalį jis išsinešė labai didelę“, – sunkiai tvardydamas ašaras kalbėjo geriausias G.Ruplėno bičiulis.

Atsisveikino draugai ir artimieji

Atsisveikinti su bičiuliu atvyko visas būrys jo draugų: kartu į Jordaniją keliavę verslininkas Darius Gudelis ir žurnalistė Neringa Skrudupaitė, žurnalistas E.Jakilaitis, kolega Haroldas Mackevičius, A.Valinskas ir kiti.

Vilniaus Šv.Pranciškaus Asyžiečio (bernardinų) bažnyčioje ryte buvo aukojamos mišios už velionį Gintarą Ruplėną.

Bažnyčios sienas puošia nuotraukos iš paskutinės G.Ruplėno kelionės po Izraelį bei Jordaniją. Taip pat fotografijos iš jo gyvenimo.

Mirtis pasiglemžė svečioje šalyje

G.Ruplėno gyvybė užgeso Jordanijoje, kur po atostogų Izraelyje humoristas išvyko pailsėti su žmona Dalia. Rugpjūčio 25-ąją jam būtų sukakę 50 metų.

Humoristas su žmona ir bičiuliais keturias dienas praleido Izraelyje. Keliautojai krovėsi lagaminus - dauguma patraukė atgal į Lietuvą.

Apžiūrėti Jordanijos ryžosi ketvertukas – Gintaras ir Dalia Ruplėnai ir viešųjų ryšių specialistas Darius Gudelis su sutuoktine žurnaliste Neringa Skrudupaite.

Dar Izraelyje turistai pastebėjo, kad nors svilino 40 laipsnių karštis, G.Ruplėnas vienintelis grupėje nenešiojo kepurės ir negėrė vandens. Be to, jis dažnai vaikščiojo įsikandęs cigaretę.

Kai viešbučio kambaryje G.Ruplėnas pasijuto blogai, šalia buvo jo žmona. Naktį G.Ruplėnui pradėjo mausti krūtinę, atsikėlęs jis nuėjo į vonios kambarį, o grįždamas atgal susmuko ant grindų.

Tapo gero humoro sinomimu

G.Ruplėnas į pramogų pasaulį įžengė 1986-aisiais, kai jis – tuomet Vilniaus universiteto teisės studentas kartu su Arūnu Valinsku, Valdu Vižiniu ir dar keliais bičiuliais subūrė humoro grupę grupę „Dviratis“.

„Dviračio šou“ pagrindinis G.Ruplėno darbas buvo rašyti scenarijus. Tačiau jis šioje laidoje yra ir vadinęs įkyrų žurnalistą. LRT televizijoje jis vedė šou „Musę per pusę“, „Radiocentre“ – žaidimą „Taip. Ne“.

Nors „Dviračio šou“ siela buvo vadinamas Arūnas Valinskas, laidos kūrėjai yra užsiminę, kad daugelis personažų gimė būtent G.Ruplėno galvoje.

„Dviračio šou“ laida per pastaruosius dešimtmečius tapo gero humoro sinonimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?