Per žiaurią avariją Molėtų r. žuvo brolis ir sesuo, 3 nukentėjo

Per kraupią kaktomušą Molėtų rajone pirmadienio rytą žuvo brolis ir sesuo. Dar trys žmonės buvo sužaloti. Žuvusiųjų ir sužeistųjų kūnus iš sumaitotų lengvųjų automobilių traukė ugniagesiai, o medikai grumiasi dėl nukentėjusiųjų gyvybės. Tokios baisios avarijos Molėtų rajone nebuvo jau seniai.

Per avariją Molėtų rajone žuvo brolis ir sesuo, dar trys žmonės sužaloti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Per avariją Molėtų rajone žuvo brolis ir sesuo, dar trys žmonės sužaloti.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Dec 8, 2014, 8:39 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 5:42 PM

Pranešimą apie avariją Molėtų r. pareigūnai gavo maždaug 8 val. 09 min. Buvo pranešta, kad kelio Vilnius-Utena 76 km, ties Verbiškių kaimu, kaktomuša susidūrė du lengvieji automobiliai, nukentėjo žmonės, yra prispaustų.

Į nurodytą vietą iš karto nuskubėjo policijos patruliai, keli greitosios pagalbos automobiliai ir ugniagesiai gelbėtojai. Tai ką jie išvydo įvykio vietoje, buvo kraupu. Vienas sudaužytas automobilis stovėjo kelkraštyje, viduje užspausti žmonės vaitojo. Kita mašina buvo nuskriejusi nuo kelio, iš pradžių net buvo sunku suprasti jos markę.

Netrukus išsiaiškinta, kad kaktomuša susidūrė automobiliai „VW Bora“ ir „Volvo S60“. Liudininkai sakė, kad avarija įvyko automobilio „Volvo“ vairuotojui lenkiant kitą mašiną. „Volvo“ išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su „Volkswagen“.

Pirminiais duomenimis, automobilis „Volvo“ važiavo nuo Utenos link Vilniaus. Automobilis „VW Bora“ važiavo priešinga kryptimi.

Sustoję žmonės nuo galinės „Volvo“ sėdynės ištraukė vieną sužalotą žmogų. Nukentėjęs Tomas J. (gim. 1990 m.) buvo perduotas atskubėjusiems greitosios pagalbos medikams. Tuo tarpu ugniagesiai pradėjo vaduoti kitus mašinose užspaustus žmones.

Iš „VW Bora“ du sužeisti jauni žmonės buvo išlaisvinti gana greitai. Jie labai sunkiai sužaloti. Nukentėjusius vairuotoją Dmitrijų Č. (gim. 1988 m.) ir keleivį Aurimą Š. (gim. 1992 m.) medikai skubiai išvežė į ligoninę.

Paaiškėjo, kad automobilio „Volvo“ vairuotojas Justinas S. (gim. 1989 m.) per susidūrimą iš karto žuvo. Jo kūną iš metalo laužo krūvos ištraukę gelbėtojai pradėjo vaduoti greta sėdėjusią keleivę. Kad ją ištrauktų, ugniagesiai turėjo gerokai paplušėti.

„Automobilis laikomas saugiu. Tačiau per tą saugumą, tokiais atvejais, kaip šis, mums dirbti žymiai sunkiau. Visus detalės padarytos tvirtai, tenka paprakaituoti, kol iš sumaitotos mašinos išlaisvini užspaustą žmogų“, - sakė gelbėtojai.

Žuvo brolis ir sesuo

Iš mašinos ištraukus merginos kūną, greitosios pagalbos medikai konstatavo jos mirtį. Netrukus paaiškėjo, kad tai yra žuvusio vairuotojo sesuo Monika S. (gimusi 1993 m.). Pirminiais duomenimis, jie kilę iš Zarasų rajono. Per avariją sužeistas kartu važiavęs Tomas J. irgi yra iš Zarasų. Mergina, lrytas.lt žiniomis, mokėsi Vilniaus universitete. 

Sužeistieji buvo nuvežti į Utenos ligoninę. Apie 14 val. vienas nukentėjęs pervežtas Vilniaus neurochirurgams, du liko Utenos gydytojų globoje. Visų sužalojimai sunkūs, vaikinams diagnozuotos politraumos.

Kelias tuo metu, kai įvyko avarija, buvo drėgnas, slidu nebuvo.

Pareigūnai teigia, kad tokios kraupios avarijos Molėtų rajone nėra buvę jau seniai.

Molėtų rajono policijos pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi nelaimės aplinkybes. 

Praėjusią savaitę - penki žuvę

Praėjusią savaitę, nuo penktadienio iki ketvirtadienio (lapkričio 28-gruodžio 4 dienomis) šalies keliuose iš viso įvyko 66 eismo įvykiai.

Žuvo penki eismo dalyviai: keturi pėstieji, vienas vairuotojas (trys moterys ir du vyrai). Jų amžiaus vidurkis - 58-eri metai. 

Per savaitę šalies keliuose įvykusiose avarijose sužeisti 82 žmonės, tarp jų 10 nepilnamečių.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais policijos duomenimis, dalyvavo 3 įvykiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.