Po patrulio savižudybės – netikėta žinia kolegoms

Juoda žinia penktadienį prasidėjo darbo diena Druskininkų policijos komisariate – su šautine žaizda galvoje namie rastas 42 metų Juozas Šerkšnas, vadintas sąžiningiausiu kurorto policininku.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Jan 31, 2015, 8:56 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:59 PM

Druskininkų policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio nariai, darbe nesulaukę 7 valandą turėjusio čia būti visuomet pareigingo J.Šerkšno, sunerimo, kai jis neatsiliepė ir mobiliuoju telefonu.

Užvakar laisvą dieną turėjusį J.Šerkšną patrulių būrio vadas Stasys Vilkelis buvo sutikęs prie komisariato, trumpai pasikalbėjo ir su gerai nusiteikusiu pavaldiniu atsisveikino iki penktadienio.

J.Šerkšnas ką tik buvo grįžęs iš jau mirusių tėvų sodybos Lazdijų rajone, kur kiekvieną laisvą dieną lėkdavo padėti broliui ir, kaip buvo įpratęs, pasistatė automobilį prie komisariato. Bet vakar rytą automobilis stovėjo toje pačioje vietoje.

S.Vilkelis nebedelsdamas nuskubėjo į daugiabutį, kuriame patrulis nuomojosi butą. Durų niekas neatidarė, o paskambinus pasigirdo viduje skambantis jo mobilusis telefonas.

Nukėlę duris nuo vyrių, būrio vadas su kolegomis išvydo ant grindų gulintį J.Šerkšno kūną. Galvoje buvo matyti šautinė žaizda, o šalia numestas savigynai išduotas asmeninis pistoletas.

Beveik neabejojama, kad pareigūnas iš gyvenimo pasitraukė pats.

„Esame sukrėsti. Bet policininkai – tvirti žmonės. Psichologo pagalbos dar niekam neprireikė.

J.Šerkšnas visada atrodė ramiausias. Tarnyboje neturėjo jokių problemų, už labai sąžiningą darbą buvo daugybę kartų skatintas, niekada nėra gavęs nuobaudų.

Gal jį paveikė stresas dėl šeiminių problemų“, – kalbėjo Druskininkų policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis.

Vakar rytą daugeliui komisariato darbuotojų buvo staigmena ir žinia, jog J.Šerkšnas prieš pusmetį oficialiai išsiskyrė su žmona.

Kalbama, kad moteris jau anksčiau paliko sutuoktinį ir su keturiolikmečiu sūnumi bei pilnamete dukra išėjo gyventi kitur.

Bet iš šeimai priklausiusio nedidelio buto išsikraustė ir vyras, jis įsikūrė nuomojamame būste.

Ypač sąžiningu ir principingu policininku vadintas J.Šerkšnas per 22 darbo vidaus tarnyboje metus didesnių turtų neužgyveno.

Druskininkiečiai pasakojo, kad jo sulaikyti Eismo taisyklių pažeidėjai net nebandydavo įrodinėti savo tiesos ar kaip nors kitaip paveikti pareigūno, nes žinojo, jog nuobaudų jokiu būdu neišvengs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.