Vilniuje nusižudė buvęs J. Radzevičiaus advokatas

Buvęs Valstybės saugumo departamento pareigūnas (VSD), o pastaruoju metu – advokatas Arūnas Paukštė pasirinko tragišką lemtį. Vilniuje gyvenęs 42-ejų vyras ankstų penktadienio rytą rastas nusižudęs.

A.Paukštė gyveno Vilniaus centre.<br>Montažas
A.Paukštė gyveno Vilniaus centre.<br>Montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:03 AM

Penktadienio rytą, apie 4 val. 12 min., į pareigūnus kreipėsi A.Paukštės (gim. 1973 m.) artimieji. Jie sakė, kad dar ketvirtadienį jis išėjo iš savo namų Pylimo g. ir dingo.

Pradėjus paiešką, kūnas buvo aptiktas to paties namo, kur ir gyveno, palėpėje. Pirminė jo mirties versija – nusišovė iš jo paties vardu registruoto ginklo.

Teisininkas prieš keletą mėnesių dalyvavo rezonansinėje byloje – buvo garsaus televizijos laidų vedėjo Jono Radzevičiaus advokatas. J.Radzevičius, sėdęs prie vairo neblaivus ir partrenkęs žmogų, buvo nuteistas 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme ją atidedant 3 metams.

Kolegos nelaimės nenujautė

Pastaruoju metu A.Paukštė dirbo advokatu advokatų kontoroje „Raidla Lejins & Norcous“, buvo šios kompanijos vadovaujantis teisininkas, advokatas, Prevencijos ir baudžiamosios teisės grupės vadovas.

Šios kontoros advokatus šokiravo žinia apie kolegos mirtį. „Raidla Lejins & Norcous“ vadovas Irmantas Norkus portalui lrytas.lt sakė, kad kolegos mirtis labai netikėta.   „Arūnas buvo puikus teisininkas, nuostabus žmogus ir energingas specialistas. Jis visuomet žiūrėjo į ateitį. Ar pastaruoju metu matėme jį kitokį? Labai sunku vertinti, nes tai yra kiekvieno žmogaus subjektyvi nuomonė.

Negaliu pasakyti, kad Arūno elgesys pastarosiomis dienomis bylojo apie galimus tragiškus įvykius. Arūnas buvo jaunas, energingas, bendraujantis, neužsidaręs žmogus. Jo kalendorius buvo suplanuotas į priekį“, – sakė I.Norkus.

A.Paukštė komandoje buvo vadovaujantis teisininkas. Advokatas vadovavo baudžiamosios praktikos grupei ir savo komandoje turėjo tris teisininkus.

Ar A.Paukštės veiksmą galėjo paskatinti įtampa darbe? Kalbant apie advokato profesiją lydinčią įtampą, I.Norkus pabrėžė, kad tai yra individualu kiekvienam teisininkui, advokatų darbe patiriamas stresas nėra ženkliai didesnis nei kitų profesijų: advokato darbas – tai daugiau intelektinis nei tiesioginis su pavojais susijęs darbas.

„Darbas nėra visas mūsų gyvenimas. Palyginus advokato profesiją su mediko, policininko arba ugniagesio, ji mažiau kupina streso. Bylos, su kuriomis dirbo Arūnas, nebuvo kupinas pavojų ar įtampos. Arūnas siekė maksimalaus rezultato“, – sakė I.Norkus.

Per savo profesinę karjerą A.Paukštė buvo užėmęs Kaišiadorių rajono apylinkės vyriausiojo prokuroro postą, vėliau dirbo Valstybės saugumo departamente, ėjo antiteroristinės valdybos viršininko pareigas.

20 metų dirbo teisėsaugos institucijose (prokuratūros vyriausiasis prokuroras, Valstybės saugumo departamento valdybos viršininkas), vykdė teisės mokslo tyrimus Mykolo Romerio universiteto Teisės fakultete, stažavosi „Bramshill" tarptautinėje akademijoje Jungtinėje Karalystėje, J. Marshallo Europos saugumo studijų centre Vokietijoje, dalyvavo CEPOL mokymuose Italijoje, vadovavo Lietuvos institucijų aukšto lygio delegacijai JAV Lietuvai rengiantis prisijungti prie Visa Waiver Program (JAV bevizio režimo programa).

Už savo darbus A.Paukštė buvo įvertintas apdovanojimais – Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi, Prezidento atminimo ženklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.