Prie Samantos Rakauskaitės kapo – prakeiksmai žudikui

Linkuvos apylinkių žmonės trečiadienį plūdo į bažnyčią, o vėliau į kapines atsisveikinti su žudiko auka tapusia 21 metų Samanta Rakauskaite.

S.Rakauskaitės laidotuvės.<br>A.Padoros nuotr.
S.Rakauskaitės laidotuvės.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

2015-04-22 15:42, atnaujinta 2018-01-06 04:58

Linkuvos klebono Edvardo Zeidoto pamokslas privertė ne vieną į mišias atskubėjusį linkuvietį nubraukti ašarą. Mišių metu trumpam pritilo ir bažnyčios vargonai, o bažnyčios vargonininkas lrytas.lt žurnalistui vėliau prisipažino, kad jį taip pat paveikė klebono pasakyti žodžiai.

„Linkuviečių nuotaikos slogios, miestelio gatvėmis važinėja daugiau policijos ekipažų, matyt, tai susiję su besitęsiančiomis liudytojų paklausomis“, – sakė žurnalistas Algis Padora.

S.Rakauskatė atgulė naujose Linkuvos kapinėse, o duobę padėjo iškasti jos bendraklasiai. Jos amžino poilsio vieta bus prie pagrindinio kapinių tako. Atsisveikinti su velione atėjo keli šimtai žmonių.

„Žudiką reikėtų sukapoti į gabalus“, – rydamas kartėlį sakė nužudytos merginos tėvas. Samanta Rakauskaitė buvo palaidota visai netoli nuo Algimanto Palkaus, nužudyto mokyklos sargo, kapo. Prakeiksmus žudikui siuntė ir kiti žmonės.

Linkuvos socialinės globos namų vadovas Saulius Žaromskis teigė esąs sukrėstas tragedijos ir sakė: „Suprantu, kaip sunku tėvui stovėti šiandien prie karsto, pats auginu dvi dukras.“

Dėl jaunos moters nužudymo suimtam 22 metų Šarūnui Žemaičiui buvo pareikšti įtarimai ir dėl Linkuvos gimnazijos sargo 66 metų Algimanto Palkaus nužudymo.

S.Žaromskis, kalbėdamas apie Š.Žemaitį, sakė, kad vaikinas neišsiskyrė, buvo gana nuoširdus. Jam teko girdėti, kad poroje būta nesutarimų, bet apie didelius barnius jam girdėti neteko. Š.Žemaitis į Linkuvos socialinės globos namus buvo priimtas dirbti prieš porą metų, kur jau dirbo jo motina. 

Nuo mokyklos suolo su Š.Žemaičiu pažįstama S.Rakauskaitė artimiau su juo bendrauti ėmė, kai prastai mokęsis vaikinas paliko gimnaziją taip jos ir nebaigęs. Dvyliktoje klasėje S.Rakauskaitė tapo nėščia, tačiau tai nesutrukdė jai baigti mokslų ir gauti brandos atestato.

Norėjo palikti sugyventinį

Kartu su savo sūnaus tėvu gyventi ėmusi Samanta Rakauskaitė dėl šeiminio gyvenimo problemų aplinkiniams nesiskundė, tačiau pastaruoju metu ruošėsi gyvenimo draugą palikti.

Jauna moteris nusižiūrėjo atskirą butą, o balandžio 9-ąją davė už jį rankpinigių.

Samanta Rakauskaitė buvo pasmaugta balandžio 11-osios naktį savo namuose.

Gyvenimo draugę nužudęs Š.Žemaitis jos kūną įkišo į maišą, nuvežė į už pusantro kilometro esančią apleistą sodybą ir įmetė į vandens pilną duobę.

Kad aukos kūnas neiškiltų į paviršių, žudikas ant viršaus užritino akmenį.

Grįžęs namo Š.Žemaitis atsikratė Samantos telefonu, o artimiesiems ir draugams pareiškė, kad gyvenimo draugė pati išėjo iš namų.

Žudiko sukurpta versija apie mįslingą jos gyvenimo draugės dingimą neįtikino nei paieška pradėjusių pareigūnų, nei Samantą pažinojusių draugų – savo dvejų metų sūnaus iš rankų nepaleidusi moteris negalėjo jo palikti.

Todėl jau balandžio 15-ąją S.Rakauskaitės paieškos byla buvo perkvalifikuota į tyrimą dėl tyčinio nužudymo.

Dar po dviejų dienų įrodymų prispaustas Š.Žemaitis prisipažino nužudęs S.Rakauskaitę ir pasakė kriminalistams, kur paslėpė aukos kūną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.