„Sūpynių“ organizatoriai: „Praradome nuostabų žmogų“

Švenčionyse vykusiame elektroninės muzikos festivalyje „Sūpynės“ į medikų rankas patekusios jaunos vilnietės, kuri sunkiai apsinuodijo neaiškiomis medžiagomis, gyvybė užgeso. Tai patvirtino ir VšĮ Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Agnė Žemaitytė-Ignatavičienė.

Festivaliuose netrūksta darbo medikams.<br>T.Bauro nuotr.
Festivaliuose netrūksta darbo medikams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2015, 10:24 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 9:15 AM

Nuo lemtingojo vakaro praėjus kelioms paroms mergina ligoninėje mirė. Jos gyvybė užgeso naktį į ketvirtadienį.

Festivalio metu mergina rasta miške itin sunkios būklės – ji į aplinką nereagavo, pirminiais tyrimų duomenimis, jos smegenys galėjo būti mirusios.

Medikai teigė, kad itin sunkios būklės mergina Švenčionių ligoninėje praleido dvi paras. „Ji buvo atvežta ištikta klinikinės mirties, ji nekvėpavo, neplakė širdis. Laimei, širdies veiklą atkūrėme, prijungėme dirbtinio kvėpavimo aparatą ir kreipėmės į toksikologijos skyrių“, – sakė laikinai Švenčionių ligoninės vadovo pareigas einanti Aliona Gilienė.

Festivalio organizatoriai dalyvius tikrina

„Šiandien praradome nuostabų žmogų. Esame sukrėsti, šokiruoti ir nusiminę, reiškiame didžiausią užuojautą šeimai ir artimiesiems. Iki paskutinės minutės tikėjomės, kad tai tik blogas sapnas, ir mūsų draugė bei kolegė, protingas, kuriantis ir gražus žmogus, atsigaus. Esame pasiruošę padėti išsiaiškinti kiekvieną smulkiausią įvykusios nelaimės detalę, bendrauti ir būti kartu šią sunkią akimirką“, – ketvirtadienį išplatiname pranešime teigia festivalio organizatoriai.

Festivalio atstovė spaudai Juliana Špundova komentuodama situaciją sakė: „Sūpynės“ yra pasaulyje pripažintas festivalis, jame lankosi daug užsieniečių lankytojų ir atlikėjų, vienas svarbiausių elektroninės muzikos portalų „Resident Advisor“ jį išrikiavo ketvirtoje vietoje, šalia tokių žinomų festivalių kaip „Sonar“ Ispanijoje ir „Glastonbury“ Junginėje Karalystėje.“

Anot jos, festivalio „Sūpynės“ organizatoriai visomis įmanomomis priemonėmis ir savo elgesiu pasisako už natūralų domėjimąsi muzika, o ne svaiginamųjų medžiagų vartojimą: „Tai daro žalą ir sukelia nesusipratimus. Apie tai buvo šnekama labai aiškiai ir plačiai – festivalio taisyklėse anglų ir lietuvių kalba, prie festivalio įvažiavimo, perkant bilietus ir t.t. Į festivalį draudžiama įsivežti alkoholio ir nelegalių svaiginamųjų medžiagų. Festivalis taip pat garsėja kaip griežčiausias patikras atliekantis renginys, visi iki vieno netinkamai besielgiantys asmenys buvo nedelsiant šalinami iš festivalio teritorijos. Viso festivalio metu buvo užtikrinama profesionali medicinos pagalba dalyvaujant stacionariai greitajai arba, nutikus sunkiems atvejams, iškviečiant medikus iš Švenčionių rajono“, – kalbėjo viena festivalio organizatorių.

„Viso festivalio metu organizatoriai nuolat palaiko ryšį ir glaudžiai bendradarbiauja su visomis atsakingomis institucijomis, taip pat ir policija, siekdami užtikrinti tvarką ir festivalio lankytojų saugumą bei gerą nuotaiką. Tarnybos, su kuriomis bendradarbiaujama, festivalio organizatoriams neturėjo jokių priekaištų ir neteigė, kad kažko trūksta užtikrinant lankytojų saugumą. Kitaip tariant, festivalis tvarkai užtikrinti ir organizacijai taiko aukščiausius žinomus standartus“, – sakė J.Špundova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.