Saldus gyvenimas ilgai slėpė pavargusią sielą

Kelionės, televizijos spindesys, skyrybos su ilgamečiu draugu ir nauji jausmai. Spalvingai gyvenusi, bet palūžusi verslininkė Ingrida Navickaitė (29 m.) matė ir šilto, ir šalto. Neseniai prokurorai ją apklausė dėl įmonės „Voyage-Voyage“ bankroto.

„Aš negaliu patikėti, kad laukiamiausia mano šių metų kelionė jau visai netrukus!“ – netvėrė džiaugsmu verslininkė I.Navickaitė, turėjusi jau šią savaitę skristi į Pietų Afrikos Respubliką rūpintis laukiniais gyvūnais.<br>Nuotr. iš LR archyvo
„Aš negaliu patikėti, kad laukiamiausia mano šių metų kelionė jau visai netrukus!“ – netvėrė džiaugsmu verslininkė I.Navickaitė, turėjusi jau šią savaitę skristi į Pietų Afrikos Respubliką rūpintis laukiniais gyvūnais.<br>Nuotr. iš LR archyvo
„Penktadienį kalbėjausi su Ingrida. Nemačiau, kad ją kas nors slėgtų“, – kalbėjo bičiulės netekties prislėgta televizijos žvaigždė D.Žeimytė (dešinėje).<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Penktadienį kalbėjausi su Ingrida. Nemačiau, kad ją kas nors slėgtų“, – kalbėjo bičiulės netekties prislėgta televizijos žvaigždė D.Žeimytė (dešinėje).<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Kuriant laidą „Aplink pasaulį su žvaigžde“ I.Stumbrienė (kairėje) ir I.Navickaitė gyveno viename kambaryje.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Kuriant laidą „Aplink pasaulį su žvaigžde“ I.Stumbrienė (kairėje) ir I.Navickaitė gyveno viename kambaryje.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Verslininkė I.Navickaitė ir žinomas kulinaras A.Ivanauskas kartu ir keliaudavo, ir pasirodydavo vakarėliuose.
Verslininkė I.Navickaitė ir žinomas kulinaras A.Ivanauskas kartu ir keliaudavo, ir pasirodydavo vakarėliuose.
„Kartu patyrėme ir gerų, ir blogų akimirkų“, – vakar „Lietuvos rytui“ teigė verslininkas D.Tolušis.
„Kartu patyrėme ir gerų, ir blogų akimirkų“, – vakar „Lietuvos rytui“ teigė verslininkas D.Tolušis.
Daugiau nuotraukų (5)

Rasa Karmazaitė („Lietuvos rytas“)

Sep 1, 2015, 6:20 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 2:25 AM

„Negaliu patikėti, kad laukiamiausia mano šių metų kelionė jau visai netrukus! Ką tik į pašto dėžutę atkeliavo laiškas su priminimu, ar esu pasiruošusi savanorystės projektui Pietų Afrikos Respublikos nacionaliniame parke“, – prieš dvi savaites savo paskyroje socialiniame tinkle draugams paskelbė televizijos laidos „Aplink pasaulį su žvaigžde“ vedėja, verslininkė I.Navickaitė.

Į Afriką ji turėjo išvykti jau šį ketvirtadienį kartu su „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėja Daiva Žeimyte, rašo „Lietuvos rytas“.

Dvi savaites savanoriauti laukinių gyvūnų rezervate tarp liūtų buvo Ingridos idėja, o Daiva mielai prie jos prisijungė.

„Savaitgalį ketinau Ingridai paskambinti ir pasitarti, kokius daiktus pasiimti į Afriką. Dabar gailiuosi, kad nepaskambinau.

Kai sužinojau, kad jos nebėra, mane ištiko šokas“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo D.Žeimytė, kurią vakar sukrėtė žinia, kad jos bičiulė namuose Vilniuje pasitraukė iš gyvenimo.

Kelionės į Afriką bilietai liko pas I.Navickaitę, tad vakar Daiva dar nežinojo, ar viena vyks į tolimą šalį. Jei vis dėlto ji nutars vykti, kelionę skirs Ingridos atminimui.

Tai būtų buvusi ne pirma Daivos ir Ingridos išvyka. D.Žeimytė pasitikėjo bičiule – ši mokėjo suktis, nesutrikdavo pakliuvusi į sudėtingesnę padėtį.

Paskutinį kartą jos bendravo penktadienį, rugpjūčio 28-ąją. Draugės kalbėjosi apie būsimąją kelionę. I.Navickaitė buvo puikiai nusiteikusi, juokėsi.

„Nemačiau, kad ją kas nors slėgtų“, – teigė D.Žeimytė.

Kartu nėrė į verslą

„Man visuomet patiko būti dėmesio centre ir to nebandau slėpti“, – kalbėjo I.Navickaitė prieš pusę metų „Lietuvos ryto“ žurnalui „Stilius“.

Tuometė išskirtinių kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ direktorė vadovavosi posakiu „Viską daryk iš širdies“.

Iš Panevėžio kilusi Ingrida viešai pasakodavo apie mokykloje patirtas patyčias, tikindavo, kad tai ją išmokė niekada nepasiduoti.

Susikūrusi įdomų gyvenimą jauna moteris nepamiršo praeities nuoskaudų, todėl ėmė padėti neįgaliems vaikams.

Savo vaikų ji neturėjo, visa galva buvo panirusi į darbą, kuris suteikė galimybę pamatyti daug egzotiškų pasaulio kampelių – Šri Lanką, Maldyvus, Vietnamą, Honkongą.

Reklamos vadybą, o vėliau verslo valdymą Vilniuje studijavusi I.Navickaitė į kelionių verslą nėrė 2009 metais.

2013-ųjų pabaigoje ji tapo „Voyage-Voyage“ generaline direktore. Šios įmonės savininkas buvo ilgametis jos draugas Darius Tolušis.

Aštuonerius metus kartu verslą kūrusi ir po vienu stogu gyvenusi pora netrukus pasuko skirtingais keliais.

Tačiau skyrybos su ilgamečiu draugu nesutrukdė moters karjerai – iki 2014 metų pabaigos Ingrida vis dar buvo „Voyage-Voyage“ direktorė. Įmonės savininkas tikino, kad pasitikėjo buvusia drauge.

Įžvelgė konkurentų kerštą

Šių metų balandžio mėnesį buvo paskelbta apie kelionių bendrovės „Voyage-Voyage“ veiklos sustabdymą. Jos savininkas D.Tolušis įžvelgė konkurentų kerštą.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, į Valstybinį turizmo departamentą kreipėsi visai ne konkurentai, o viena „Voyage-Voyage“ darbuotoja.

Ji pateikė įrodymų, kad įmonės finansinė padėtis yra bloga.

Turizmo departamentas skubiai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai neteisėtos „Voyage-Voyage“ veiklos. Tuo metu 12 įmonės klientų buvo Indijoje, o dar 11 turėjo išvykti į Nepalą.

Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba dabar atlieka tyrimą dėl tyčinio bankroto.

Tyrimui vadovaujantys prokurorai birželio mėnesį apklausė I.Navickaitę kaip liudytoją.

Praėjusį penktadienį Turizmo departamentas paskelbė, kad iš viso gavo 95 turistų prašymus kompensuoti patirtus nuostolius. Jie siekia beveik 246 tūkstančius eurų.

„Voyage-Voyage“ veikla buvo apdrausta 91,372 tūkst. eurų suma. Kiekvienam turistui bus kompensuota trečdalis patirtų nuostolių.

„Lietuvos ryto“ žiniomis, bankroto administratoriui savo reikalavimus yra pareiškę dar 40 kreditorių.

Viešai pažėrė priekaištų

Tuo metu, kai „Voyage-Voyage“ veikla buvo sustabdyta, I.Navickaitė jai nebevadovavo. Tačiau būtent į ją smigo vienintelio įmonės akcininko D.Tolušio kritikos strėlės.

Jis buvusiai direktorei ėmė priekaištauti dėl prabangaus gyvenimo: kvepalų, grožio procedūrų, kelionių į Maldyvus, 100 eurų kainuojančių vyno butelių.

Vyras socialiniame tinkle viešai klausė, už kokius pinigus visa tai buvo pirkta.

„Tai tavo asmeniniai pinigai ar žmogaus, pas kurį dirbai 5 metus?“ – rašė Darius buvusiai jo įmonės direktorei.

Jis teigė pykstantis ant savęs, kad atidavė Ingridai valdyti įmonę, o pats išvyko dirbti su naujais projektais į kitas šalis.

Tada verslininkas aiškino, kad I.Navickaitę nušalino, nes ji neatliko tiesioginių pareigų ir švaistė įmonės lėšas savo reikmėms.

Buvusi įmonės vadovė tokias kalbas vadino šmeižtu: „Per penkerius įmonės veiklos metus Darius verslui vadovavo ketverius, aš – tik vienus. Bandymas atsakomybę mesti man mažų mažiausiai yra nesąžiningas“, – kalbėjo verslininkė.

Pakalbėdavo ir apie šeimą

„Gaila, kad jos nebėra. Sužinojęs apie Ingridos savižudybę patyriau lengvą šoką. Vis dėlto su ja praleidome aštuonerius nuostabius metus. Kartu mes patyrėme ir gerų, ir blogų akimirkų“, – vakar „Lietuvos rytui“ kalbėjo 36 metų vilnietis D.Tolušis.

Kurdama kelionių įmonę pora dirbdavo neskaičiuodama valandų, daug keliavo. Tos išvykos nebuvo poilsinės – tekdavo megzti verslo ryšius, parinkti klientams viešbučius.

„Nuskristi į Indiją ar Kiniją mums buvo tas pat, kas kitiems iš Vilniaus nuvykti į Klaipėdą. Su Ingrida man patiko dirbti, ji turėjau daug idėjų ir energijos“, – buvusią verslo bendražygę ir širdies draugę gyrė verslininkas.

Pora pakalbėdavo ir apie šeimos kūrimą, tačiau per aštuonerius draugystės metus šiam svarbiam žingsniui laiko nesurado – visą jį atimdavo darbas.

D.Tolušis „Lietuvos rytą“ tikino dabar esantis vienas, kitos širdies draugės neturi.

Į keliones vežė žvaigždes

Šių metų pradžioje pasitraukusi iš įmonės „Voyage-Voyage“ direktoriaus pareigų Ingrida nesiliovė žavėtis kelionėmis.

Kartu su žinomu kulinaru Alfu Ivanausku (30 m.) verslininkė sukūrė projektą ir ėmė vesti televizijos laidą „Aplink pasaulį su žvaigžde“, kurį rodė TV3.

Laidos rengėjai žinomiems žmonėms siūlė per septynias minutes apsispręsti, ar jie sutinka keletui dienų išvykti į neįvardytą šalį.

Šią vasarą pasiūlymo dviem dienoms vykti į Olandiją sulaukė Inga Stumbrienė. Europarlamentaro Rolando Pakso duktė peršalo ir buvo prastos nuotaikos. Jos nepraskaidrino net suknelių prigrūstas lagaminas.

„Mano charakteriui tai nebūdinga. Savo atostogas aš kruopščiai planuoju, derinu su šeima.

Niekuomet nesu keliavusi viena. Aš atsakingai renkuosi viešbučius, stebiu orus, kraunu lagaminus“, – žurnalui „TV antena“ mintimis dalijosi I.Stumbrienė.

Kartu su Inga keliavo ir Ingrida, o Lietuvoje likęs A.Ivanauskas siųsdavo joms trumpąsias žinutes su nurodymais, ką veikti. Pavyzdžiui, Amsterdamo oro uoste moterys sėdo ne į taksi, kaip buvo numačiusios, o į išsinuomotą automobilį. Jį vairuoti teko pačioms.

Pasirinkti mašinos modelio keliautojos taip pat negalėjo. Inga norėjo „Mercedes-Benz“ arba BMW, tačiau Alfas buvo išrinkęs „Volvo“. Juo moterys turėjo važiuoti į Hagą, esančią 60 kilometrų nuo Amsterdamo, ir ten įsikurti. Hagoje Alfas jas nusiuntė į studentų viešbutį. Inga tuo nebuvo patenkinta.

Ingą vargino didelis triukšmas. Galiausiai I.Stumbrienė laidos kūrėjų paprašė leisti kuo greičiau iš ten išvykti. Netrukus ji su I.Navickaite persikėlė į vieną prabangiausių Hagos viešbučių, bet ten turėjo gyventi viename kambaryje. Pirmą kartą gyvenime Inga turėjo kambario draugę.

Kadangi pasirengti kelionei teko labai greitai, I.Stumbrienė susikrovė net keturiolika suknelių ir prie jų derančių aksesuarų bei avalynės. Tačiau jai labiau prireikė ne jų, o šiltų megztinių.

Dėl laidos herojės ligos kelionės planai strigo. Blogai besijaučianti I.Stumbrienė atsisakė vykti į ekskursiją. O grįžus į Lietuvą jai teko vartoti antibiotikus.

Įamžino rožes ir šunį

„Mes vėl čia!“ – birželio 26 dieną socialiniame tinkle paskelbė I.Navickaitė ir įdėjo nuotrauką, kur ji Paryžiuje prisiglaudusi prie A.Ivanausko.

Pastaruoju metu jie dažnai kartu ne tik keliavo, o ir pasirodydavo vakarėliuose, kartais – susikibę už rankų.

Neseniai verslininkė į socialinį tinklą „Facebook“ įdėjo baltų rožių puokštės nuotrauką ir parašė, kad ją gavusi jaučiasi sutrikusi.

Paskutinė nuotrauka į I.Navickaitės profilį įkelta šeštadienį po 14 valandos. Joje įamžintas ant lovos tupintis šuo, o prie nuotraukos parašyta: „Kukulis. Savaitgalis“.

Su augintiniu savaitgalį leidusi Ingrida buvo rasta sekmadienio vakare negyva nuomojamo buto vonioje.

„Kažkas turėjo atsitikti, kad ji žengė tokį nesuvokiamą žingsnį“, – vakar spėliojo I.Navickaitės draugai, vos prieš kelias dienas matę ją linksmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.